avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Declarația de traseu: ce ar trebui să conțină în ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Declarația de traseu: ce ar trebui să conțină în cazul angajaților unei firme care nu desfășoară activități la sediu și nu are nici punct de lucru?

Buna ziua,
As vrea sa aflu si parerea dumnevoastra in ceea ce priveste declaratia de traseu.
Se ia o firma ce nu desfasoara activitati la sediul social si nici nu are un punct de lucru. Are 3 angajati, in al caror CIM scrie ca activitatea se desfasoara la sediul clientilor - tin diverse cursuri.
Ce ar trebui sa declare la traseu acesti angajati, tinand cont ca ei pot avea cursuri la firme diferite de la o zi la alta?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:05, 6 Iunie 2019
Buna ziua,
Intrebati in caz ca are loc un eveniment ce ar putea avea loc pe traseu sau la locul de munca, unde sustin cursurile?
Pentru primul...eu as opta pentru completarea foilor de parcurs inainte de a se deplasa catre locul de munca, sediul clientilor ( banuiesc ca angajatul pleaca direct de acasa, nu?). La fel si pentru retur...
Pentru al doilea posibil eveniment... Angajatorul, clientul, este obligat sa faca instruirea angajatilor ce sunt pe teritoriul sau si desfasoara activitatii in baza unui contract de presatari servicii ( completarea fisei colective de instruire).
In caz de eveniment...clientul anunta ITM.ul de care apartine despre acesta, numeste comisia de cercetare ( daca este de competenta lui cercetarea evenimentului- adica nu a rezulat invaliditate sau deces in urma accidentului) din care v-a face parte si un reprezentant al angajatorului unde este angajat lucratorul implicat in eveniment, accidentat.
Da. in situatia in care are loc un eveniment pe traseul de deplasare la locul de munca (client). Insa acest traseu nu este trecut in fisa de instruire, nu este declarat. Ce ar trebui scris la acea rubrica?
Daca angajatul nu are locul de munca la sediul, punctul de lucru, al angajatorului..eu as lasa acel loc liber ( sau as scrie prevederea din CIM- activitatea se desfasoara la sediul clientului si la traseu- conform foilor de parcurs, completate in baza contractului de prestari servicii).
Dar angajatul nu are un birou, ceva, amenajat la sediul angajatorului, pleaca direct de acasa catre client, nu?
Banuiesc ca sediul firmei declarat la ORC este o camera din propria locinta sau o adresa a unui avocat, nu?
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Asa este, sediul social este in locuinta proprie.
Multumesc mult pentru raspuns - ceva asemanator am folosit si eu, in plus am atasat si o declaratie pe proprie raspundere cum ca deplasarea se face pe traseul cel mai scurt, fara abateri.
Mai asteptati si alte sfaturi, eu la asta m-am gandit si cred ca este ok dpdv legal ( din ce cunosc...legea nu reglementeaza explicit asemenea situatie).
Sa nu uitati de prevederile pe linie de SSM la incheierea contractelor de prestari servicii.
O zi frumoasa,
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident muncă Lidia Alexandru Lidia Alexandru Există o directivă UE prin care accidentul produs de la locul de muncă spre domiciliu sa nu mai fie încadrat la accident de muncă? (vezi toată discuția)
Accident de munca pe traseul locuinta-seviciu virgil64 virgil64 In ce act legislativ se precizeaza ca un accident petrecut pe traseul locuinta- serviciu si inapoi,se poate considera accident de munca ? (vezi toată discuția)
Instructiuni flori9 flori9 Buna ziua, as vrea sa ma lamureasca cineva in ceea ce priveste instructiunile proprii de traseu. Cand se fac si in ce conditii? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)