avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Declarația de traseu: ce ar trebui să conțină în ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Declarația de traseu: ce ar trebui să conțină în cazul angajaților unei firme care nu desfășoară activități la sediu și nu are nici punct de lucru?

Buna ziua,
As vrea sa aflu si parerea dumnevoastra in ceea ce priveste declaratia de traseu.
Se ia o firma ce nu desfasoara activitati la sediul social si nici nu are un punct de lucru. Are 3 angajati, in al caror CIM scrie ca activitatea se desfasoara la sediul clientilor - tin diverse cursuri.
Ce ar trebui sa declare la traseu acesti angajati, tinand cont ca ei pot avea cursuri la firme diferite de la o zi la alta?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:05, 6 Iunie 2019
Buna ziua
De fapt, in situatia unei delegari, poate apare atat cazul de la lit. g) (accident de traseu) cat si cele de la lit. h) si i), in functie de situatia concreta in care salariatul isi desfasoara activitatea.
Cazul de la lit. g) poate apare si atunci cand salariatul se cazeaza la un hotel, intr-o alta localitate decat cea de domiciliu. El are, pe durata cazarii, un domiciliu temporar. De asemenea poate apare atunci cand domiciliul sau este intr-o alta localitate decat cea in care este sediul angajatorului, iar salariatul este delegat la un client care isi are sediul (principal sau secundar, pct lucru) in localitatea de domiciliu a salariatului, ori intr-o alta localitate diferita de cele doua, In acest caz salariatul va face naveta de la domiciliu la sediul clientului.
In cazul in care salariatul are acelasi domiciliu cu sediul angajatorului poate apare cazul de la lit g) pt traseul domiciliu-sediu apoi celelalte cazuri de la h) si i) pt deplasarile la clienti.
In toate cazurile mentionate, sa nu uitam competenta ITM de a aviza dosarul de cercetare a evenimentului produs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident muncă Lidia Alexandru Lidia Alexandru Există o directivă UE prin care accidentul produs de la locul de muncă spre domiciliu sa nu mai fie încadrat la accident de muncă? (vezi toată discuția)
Accident de munca pe traseul locuinta-seviciu virgil64 virgil64 In ce act legislativ se precizeaza ca un accident petrecut pe traseul locuinta- serviciu si inapoi,se poate considera accident de munca ? (vezi toată discuția)
Instructiuni flori9 flori9 Buna ziua, as vrea sa ma lamureasca cineva in ceea ce priveste instructiunile proprii de traseu. Cand se fac si in ce conditii? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)