avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare hotarare definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare hotarare definitiva si irevocabila

Am o hotarare definitiva si irevocabila pronuntata in anul 2008 pentru reconstituirea unei suprafete de 5 ha padure, reconstituire facuta cu martori. In 2009 sunt dat in judecata de alti mostenitori, care cer si ei dreptul la reconstituire pentru o suprafata de 2 ha, si care pierd in prima instanta, dar la recurs li se da dreptul si lor la reconstituirea suprafatei cerute din totalul celor 5 ha pentru care eu aveam deja hotararea definitiva si irevocabila, pe motivul ca au depus si ei cerere in baza legii 247/2005 (cu toate ca nu au facut dovada filiatiei cu autorul si nici nu au depus tote actele cerute printr-o adresa de Comisia Locala de Fond Funciar, cerere care din aceste motive nu a fost luata in calcul). Este posibil acest lucru? Mentionez ca nu a fost un recurs in anulare si nici nu s-a cerut modificarea hotararii pronuntate in anul 2008, ci numai reconstituirea suprafetei de 2 ha.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:28, 25 Decembrie 2010
Vedeti daca sunt intrunite prevederile legii pentru a formula o contestatie in anulare.
Este greu de data un raspuns intrebarii dvs ,fara a vedea continutul dosarului,probele administrate,etc.
O hotarare definitiva si irevocabila nu poate fi modificata decat prin admiterea unei cai extraordinare de atac - contestatie in anulare sau revizuire.
Ambele cai pot fi exercitate in conditiile prevazute de Codul de procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila definitiva si irevocabila blod blod Am obtinut in anul 2008 o hotarare definitiva si irevocabila pe o suprafata de 8 ha padure dupa proba cu martori, eu fiind singurul mostenitor care am cerut ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila blod blod Exista o hotarare, definitiva si irevocabila prin nerecurare, pentru raconstitiurea unei suprafete de padure pe numele unui singur mostenitor. Dupa aprox. 2,5 ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila blod blod hotarare definitiva si irevocabila Am facut reconstituirea dreptului de proprietate in baza legii 247/2005, pentru o suprafata de 8 ha padure cu ajutorul ... (vezi toată discuția)