avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... contract de drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

contract de drepturi de autor

Vreau sa stiu daca se poate incheia un contract de drepturi de autor intre unitatea angajatoare si angajatul sau, pentru executarea unui contract extrabugetar ce se deruleaza sub egida angajatorului? Daca da care sunt retinerile ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:22, 21 Decembrie 2010
Conform OUG nr. 82/2010 pentru veniturile realizate din drepturile de autor se datoreaza contributie de asigurari individuala de 10,5% si contributia de somaj 0,5%. Declararea si plata se face de platitorul de venit.
Pentru contributia de sanatate trebuie sa va asigurati dvs. la Casa de Sanatate si sa platiti 5,5% CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas ion minca ion minca Am o conventie civila si beneficiarul sustine ca trebuie sa platesc CAS. Sint pensionar si consider ca nu mai este cazul sa platesc. Care este ... (vezi toată discuția)
Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata pt.drepturi autor iiulia iiulia Ce obligatii de plata sunt pentru un contract de drepturi de autor (jurnalist): contributia pentru sanatate CASS, contributia pentru asigurari sociale CAS, ... (vezi toată discuția)