avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA - Investigatie privin producerea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA - Investigatie privin producerea accidentului

Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la desfasurarea unei investigatii privind producerea unui accident, investigatie pe care asiguratorul are dreptul sa o faca in baza ordinului 21/2009 art.36, pentru ca nu exista proces verbal de la politie, doar constatare amiabila intre parti.
Am fost implicat intr-un accident, lovit din spate de catre un alt participant la trafic. Nu am facut proces verbal, dar am completat constatarea amiabila si am luat de la cel care ma lovit, copie dupa asigurare, permis, talon, buletin (tot ce trebuia), soferul fiind din Ploiesti, iar eu din Cluj.
Cand am venit la centrul de dauna al asiguratorului ca sa deschid dosarul de dauna, mi s-a spus ca mai trebuiie si poze cu masina care ma lovit, si declaratie de la soferul vinovat...aici e problema: soferul nu vrea sa dea declaratie, masina si-a reparat-o rapid fara vre-un act de la service.
Intrebarea mea este: Eu sunt cel care ar trebuii sa umble prin Ploiesti dupa declaratii si poze? sau asiguratorul e obligat sa faca asta? aceste proceduri fiind parte din investigatia lor...Este scris ceva in legislatie referior la asta? Eu am cautat si nu am gasit nimic...si asiguratorul spune ca e problema mea daca soferul vinovat nu vine sa dea declaratie si sa i se faca poze la masina...Daca ma puteti ajuta cu ceva v-as fii recunoscator!

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
Mikutzu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mikutzu , utilizator 09:03, 11 Februarie 2011
...Am primit ieri raspunsul de la EUROINS...lipsa declaratie de la celalalt sofer + lipsa poze cealalta masina = Euroins nu despagubeste si ma invita in baza art.45 pct. 3 al ordinului 5/2010 CSA sa apelez la hotarare judecatoreasca...
pe cine sa dau in judecata?
Cunoasteti vreun avocat specializat pe asa ceva in Cluj?

Astept raspuns!...va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema dauna totala euroins aurelian.f aurelian.f Buna ziua, Am o problema ce poate fi considerata ceva mai delicata cu asiguratorul euroins. Anume: pe data de 04.11.2009 am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurare nu despagubeste accident rutier mariusbv81 mariusbv81 Buna ziua. In data de 15 August conduceam auto personal din directia Alba catre Teius, iar la un momentdat eram in depasirea altui autovehicul cand si acesta a ... (vezi toată discuția)
Impact autoturism - tir roxana75 roxana75 Buna ziua, In urma cu o saptamana autoturismul pe care il conduceam regulamentar a fost agatat de remorca unui TIR care a schimbat banda fara sa se asigure si ... (vezi toată discuția)