avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobanda legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobanda legala

Nu stiu daca s-a mai discutat problema, daca da, imi cer scuze. In cazul in care nu este prevazuta in factura valoarea penalitatilor de intarzieri, ce penalitati se pot percepe ?

Mai concret, pentru o factura din data de 27.09.2007, pana in data prezentei, cum pot sa calculez penalitatile ?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: manudiaconu , utilizator 13:26, 30 Septembrie 2008
OG 9 / 2000 priv. nivelul dobanzii legale pentru obligatii banesti:
art. 3 alin. (1) - dobanda legala in materie comerciala se stabileste la nivelul dobanzii de referinta a BNR
art. 3 alin. (4) - nivelul dobanzii de referinta in functie de care se stabileste dobanda legala este cel din prima zi lucratoare a anului pentru dobanda legala cuvenita pentru semestrul I al anului in curs, respectiv cel din prima zi lucratoare a lunii iulie pentru dobanda legala cuvenita pentru semestrul II.
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Am si eu o problema legata de dobanda legala. Am castigat un proces pt restituirea taxei de prima inmatriculare la tribunal, financiarul a facut recurs la curtea de apel, s-a respins si azi tocmai ce am luat hartiile prin care hotararea de la tribunal devine cu titlu executoriu (nu stiu daca ma exprin tocmai potrivit dar nu am deloc legatura cu sistemul juridic). In hotararea de la tribunal e scis asa: "Obliga parata Administratia Finantelor Publice Craiova sa restituie reclamantului suma de 5.295.91 lei reprezentand contravaloarea taxei de prima inmatriculare si la dobanda legala aferenta sumei incepand cu data de 29.01.2008 si pana la data platii efective.". Acum eu stiu ca trebuie sa merg cu o copie dupa hotarare la financiar si sa fac o cerere prin care sa solicit returnarea banilor. Intrebarea mea este daca trebuie sa specific eu pe cerere si valoarea dobanzii legale si daca da cum fac sa o calculez, desi nu am de unde sa stiu cand imi vor face ei plata si automat nu am cum sa calculez dobanda sau daca trebuie sa sriu in cerere doar ca solicit returnarea sumei de bani plus dobanda legala aferenta si o sa o calculeze ei. Stie cineva daca trebuie sa-mi deschisd un cont la trezorerie, se poate faca plata si cu chash sau in contul meu de la banca?
Multumesc anticipat pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda anuala lavi68 lavi68 Buna ziua, am nevoie de ajutor, trebuie sa calculez o dobanda anuala la o datorie din 2008 si nu stiu cum. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza dobanda legala? MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Dupa ultima hotarare a judecatoarei a reiesit faptul ca din suma de 17000 euro se va plati dobanda legala a BNR .Cum se calculeaza dobanda avand in vedre ca ... (vezi toată discuția)
Dobanzile legale aplicate Andrei T Andrei T cum se aplica dobanzile legale? am niste facturi scadente din 2007, 2008 si 2009, dar nu gasesc contracttul de vanzare cumparare. pot sa cer numai in baza ... (vezi toată discuția)