A primit decizia de incetare a c.i.m. din motive neimputabile ei dar firma lichidatoare nu trebuia sa faca nota de lichidare si alte documente cu care trebuie sa mearga la somaj? Mai bine zis,ce alte documente trebuie pentru somaj in afara de decizia de incetare a c.i.m si cartea de munca?
Va multumesc.
1. Lichidatorul trebuie sa va inmaneze:
- decizia de concediere;
- carnetul de munca;
- adeverinta tip pentru somaj (daca nu are asa ceva luati o astfel de adeverinta de la AJOFM si o dati lichidatorului sa o completeze.
- nota de lichidare nu este obligatorie.
2. In adeverinta tip pentru somaj se trec veniturile pe 12 luni care folosesc la calcularea indemnizatiei pentru somaj. Cele 12 luni, in cazul dvs, sunt formate din lunile lucrate dupa CCC (daca este cazul) si se completeaza, pana la 12 luni, cu luni lucrate inainte de CCC.
Am luat legatura cu lichidatorul pentru completarea adeverintei de somaj,acesta mi-a spus ca nu este obligatia lui sa completeze asa ceva si m-a trimis la sediul firmei in lichidare. Cei de acolo m-au trimis inapoi la lichidator motivand ca toate doc.sunt la el.Sunt plimbat dintr-o parte in alta si timpul trece. Am o intrebare:
-cine de fapt,conform legii,trebuie sa completeze aceasta adeverinta?
-care este articolul care stipuleaza obligativitatea completarii documentelor unei s.c.daca aceasta este in lichidare?. Eu stiam ca lichidatorul. Va multumesc.
Adeverinta somaj
perlutza
Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:
Mamei i-a incetat contractul de munca cu art. 65 alin 1, desfiintarea postului si si-a ridicat la solicitarea ... (vezi toată discuția)