avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpararea unui teren prin proces verbal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpararea unui teren prin proces verbal

Tata a cumparat un teren printr-un proces verbal (scris la mana) in 1963 . Actul a fost semnat de parti, martori si a fost intocmit de un "notar" (nu stiu cum se numea pe vremea aia si nu am actul in mana ca sa va zic exact) dar nu are nici o stampila. Actul mai este valabil sau trebuie refacut? Si daca nu mai este bun...ce trebuie sa faca, tinand cont ca cei care au vandut au decedat?
Cel mai recent răspuns: ana_lov3s_u , utilizator 13:32, 19 Martie 2008
Puteti formula o actiune in constatare , urmand ca prin hotarare sa se constate ca intre cumparator si parat (cel decedat), in calitate de vanzatori a intervenit la data de ______, o conventie de vanzare-cumparare(tranzactie),semnata de ambele parti, cu privire la terenul situat in ___, in suprafata de ____.Solicitati de asemenea, ca hotararea sa tin aloc de act autentic.
Avand in vedere Legea 247/2005 privind circulatia juridica a terenurilor ,art 5 titlul X este posibila constatarea pe cale judecatoreasca a conventiei de vanzare -cumparare .
Daca vanzatorii au decedat chemati mostenitorii acestora
- Sa inteleg ca nu mai este valabil acel act incheiat in 1963 cu toate ca a fost incheiat legal atunci?
- De exemplu, daca tata vrea sa il vanda...nu poate pentru ca nu mai este valabil acel act prin care intra in posesia lui?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
ana_lov3s_u, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat cu chitanta de mana aiurelu36 aiurelu36 in 2007 am cumparat un teren cu chitanta de mana de la o persona care mosteneste acest teren de la mama sa ,dar mai are 3 frati,care si ei au fost de acord cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara! bebedan_bass bebedan_bass buna seara! am si eu o nelamurire. vanzarea unui teren in prezenta a 2 martori cu chitanta de mana , este valabila? multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Chitanta vanzare teren taticu100 taticu100 Un teren a fost vandut pe chitanta de mana in 1978. Pe baza acestei chitante se poate,prin judecatorie, sa se dispuna emiterea unui titlu de proprietate? ... (vezi toată discuția)