Buna ziua,am si eu o nelamurire si a vrea sa ma ajute cineva.Fratele meu a murit intr un accident anul acesta:nu era casatorit dar are o fetita dintr o relatie ,,trecatoare,,.El lucra initalia cu acte inregula,acu ar fi de ridicat niste drepturi banesti dar nu se poate face nimik pt ca singura care are dreptul la banii aia e fetita(la italieni numai mostenitorii directi au drepturi).As vrea sa stiu daca mama fetii in calitate de tutore poate face o imputernicire surorii defuntului pt a ridica banii sau ar trebui sa se deplaseza ea acolo(ea locuind in romania)Va multumesc
Dacă banii pe care urmează să-i primească fetița sunt acordați de statul italian înseamnă că în privința procedurii de încasare trebuie să se respecte legile italiene. Ar fi indicat ca sora defunctului, care înțeleg că este în Italia, să se intereseze la instituția abilitată de acolo ce pași trebuie urmați pentru ca minora să beneficieze de ei. Veți ști apoi cu exactitate ce acte trebuie întocmite, sub ce formă, ce anume trebuie să fie scris în conținutul lor, respectiv ce reprezintă sumele, instituția de unde se pot încasa banii, dacă trebuie deschis sau nu un cont pe numele minorei, dacă poate prin procură să beneficieze de bani sau trebuie să meargă personal, etc.
Multumesc pt raspuns,astea le stiam deja,ce i s a spu e ca fata are dreptul si ca ea poate ridica banii(prin tutore)si vroiam sa stim asta daca se poate si e legal ca tutorele sa imputerniceasca pe cineva.Multumesc
Legea română prevede că tutela se instituie atunci când minorul e lipsit de grija ambilor părinți ori eu înțeleg că minora are un părinte în viață. Nu pricep cine a numit-o tutore pe mama acesteia?!
Tutorele nu își poate delega atribuțiile. Dacă nu poate să-și exercite îndatoririle trebuie să ceară înlocuirea sa.
Imputernicire
daniel2307
Buna,am si eu o problema.Fratele a decedat intr un accident de trafic si acu a primit o scrisoare ca are de ridicat niste bani(concediu,extras,chestii de ... (vezi toată discuția)