Am incheiat un contract de vanzare-cumparare un imobil(apartament),dar nu l-am inregistrat la impozit,ce se intampla daca il inregistrez dupa 5 ani?
Atunci era perioada cand se transcriau si nu se facea cadastru,este vreo problema cand vreau sa fac cadastru pe apartament pt ca stiu ca nu am fost sa-l transcriu,notarul mi-a spus ca asta este tot nu trebuie altceva???
...primiti o amenda si platiti retroactiv impozitul...s-ar putea ca biroul de cadastru sa va ceara la intabulare un certif fiscal de la primarie pt a calculca taxa de intabulare si atunci musai trebuie declarat...
In ce an s-a incheiat contractul de vinzare-cumparare?
Va intreb ptr ca:
1. exista o hg 68/1998 aprobata prin Lg 14/1999 si care obliga toti cumparatorii de bunuri imobile sa se declare la organul fiscal cu bunul dobandit, in termen de 30 de zile de la data dobindirii
2. vechile registre de inscriptiuni si transcriptiuni au functionat (in Moldova si Tara Romaneasca) pina la sfirsitul anului 1999. Dupa 1 ianuarie 2000 toate tranzactiile si alte opretiuni juridic e privitoare la bunuri imobile se putea face NUMAI in baza inscrierii in caqrtea funciara, si prin urmare a existentei unui cadastru.
Din 2000 si pina azi sunt aproape 11 ani. Prin urmare cind ati facut actul, ptr ca acei 5 ani, dupa mine is vreo 11?!
Cine a platit impozit pe acest bun in aceasta perioada?
atunci probabil este in cartea funciara inscris imobilul cu contr.v-c.
impozitul la platit bunica noastra ca ea ne-a vandut si nu am fost sa inscriem actul pt ca cred ca ne face scandal daca nu se mai simte stapana ea.
Impozitul la apartament sa platit de bunica in numele sotului ei decedat,impozitul fiind achitat la zi doar ca nu sa inregistrat de nepoata contractul de v-c la fisc de asta intrebam amenda stim ca dam dar platim si impozitul din urma din 2004 pana in prezent chiar daca la platit bunica deja in numele sotului????