Buna ziua,
am imobile cumparate pe firma, as dori sa suspend activitatea pentru 2 ani, cum se procedeaza cu impozitul pe cladire, care se plateste totusi ca persoana juridica, cum se opereaza in contabilitate avind in vedere ca activitatea va fi suspendata. impozitul se plateste in martie si in septembrie, va multumesc anticipat
Suspendarea activitatii este una , iar plata taxelor si impozitelor si implicit evidentierea acestora in contabilitate, este alta !!! Suspendarea activitatii se refera la efectuarea actelor de ccomert sau alte forme de activitate, dar pe toata perioada suspendarii trebuie sa tineti evidenta contabila conform legii. Pentru suspendarea platii taxelor si impozitelor si efectuarea lucrarilor de evidenta contabila nu va da nimeni acceptul !!!!
Va multumesc pentru raspuns, nu cer suspendarea platii impozitului pe cladire, acesta se va plati in continuare, problema este cum se va inregistra in contabilitate fiind activitatea firmei suspendata? contabilul meu mi-a zis ca nu pot suspenda activitatea pentru ca eu platesc acest impozit in martie si septembrie, acum ori nu stie contabilul ori intradevar nu se poate.
la fel cum s-a precizat si mai sus suspedarea este posibila. Orice societate comerciala indiferent ca isi desfasoara activitatea sau nu prin efectuarea unor acte de comert are niste cheltuieli de intretinere pentru activele pe care le are in proprietate.