Buna ziua,
Sunt in CIC de cateva luni. Una din firmele la care lucrez (cu contract de munca) au nevoie de serviciile mele. As vrea sa va intreb daca este legal sa imi desfasor activitatea ocazional la aceasta firma, fara a primi pe perioada cic nici un salar, eventual sa primesc un premiu/bonus la intoarcerea din cic (am inteles ca nu este permis in aceasta perioada sa obtin venituri)? Sau aceasta inseamna deja ,,munca la negru,, (nu vreau asa ceva)? Mentionez ca nu as avea mult de lucru, cam o data pe luna, aproximativ o ora, unele servicii le pot efectua acasa, cand doarme cel mic. Am avut o colaborare buna cu cei de la firma, imi place ceea ce fac si chiar as fi dispusa sa lucrez pentru ei, chiar fara venituri in aceasta perioada. Exista o modalitate de contract, eventual un contract de voluntariat, care sa poata fi incheiat pe perioada cic? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
1. Contract de voluntariat nu se poate incheia cu o societate comerciala.
2. Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.
Contract civil
oanaelena88
Buna ziua! Sunt angajata cu contract individual de munca din martie anul trecut. Din luna noiembrie lucrez part time la o firma cu contract civil perioada ... (vezi toată discuția)