avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua!

As dori sa stiu, daca ma poate cineva ajuta, care sunt demersurile pentru dezbaterea unei succesiuni. Matusa mea si sotul ei au decedat, nu aveau copii, iar fratii ramasi in urma, nu se-nteleg sa mearga toti odata la notariat pentru a dezbate succesiunea. V-as ruga sa-mi raspundeti care e calea legala, pentru a putea solutiona aceasta problema?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:33, 22 Decembrie 2010
Trebuie sa va adresati judecatoriei din raza ultimului domiciliu al defunctului.
Unul dintre succesibili sa depuna cererea de chemare in judecata , impotriva celorlalti.Actele pe care trebuie sa le depuneti sunt certificatul de deces al defunctului /defunctilor, fiindca spuneti dupa niciunul dintre defuncti nu s-a dezbatut succesiunea, copie dupa actul dvs. de identitate, titluri de proprietate ale bunurilor de impartit .
florica72 a scris:

... fratii ramasi in urma, nu se-nteleg sa mearga toti odata la notariat pentru a dezbate succesiunea. V-as ruga sa-mi raspundeti care e calea legala, pentru a putea solutiona aceasta problema?


1. Dacă nu se înţeleg în sensul că nu se pot prezenta toţi odată, la aceeaşi oră la notar, atunci, cei care nu pot merge la notar în data stabilită pot face procuri unuia dintre cei care merg, prin care acesta din urmă să-i reprezinte în vederea dezbaterii succesiunii.
2. Dacă nu se înţeleg în sensul că nu vor ca succesiunea să fie dezbătută, vor mai mult decât li se cuvine prin lege sau nu sunt de acord cu dispoziţiile testamentare, atunci trebuie să vă adresaţi instanţei.
3. Dacă nu vor să primească partea cuvenită din acea moştenire trebuie doar să facă declaraţii renunţare. Pentru acestea se pot prezenta la orice birou notarial din ţară, cu copie a certificatelor de deces sau datele exacte din certificate şi buletine.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
sd2010, utilizator
preferabil e sa se inteleaga toti si sa mearga la notar pt dezbaterea succesiunii.altfel vor trebui sa ajunga in instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune macinic macinic Buna ziua, As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)
Mostenire-succesiune Mihaill Mihaill Tata a decedat in anul 2000.Mama traieste ,si suntem 4 frati.NU am dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui meu.Titlul de proprietate pt. terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat deces cmf139 cmf139 Buna seara, Am o întrebare va rog, cum pot intra in posesia unui duplicat al certificatului de deces referitor la bunicul meu, de la primărie? Mama mea ... (vezi toată discuția)