Cred ca si eu am tras lozul norocos de 3000 lei din parcul herastrau zona miorita. agentul constatator a completat amenda in data de 21.11.2010, iar eu am luat la cunostinta in data de 22.12.2010. Conform Ord. nr. 2/2001 procesul verbal de constatate a contraventiei trebuia sa-mi fie adus la cunostinta in termen de o luna. Deci eu contravenient trebuia sa iau la cunostinta pana in data de 20.12.2010 ( presupun ). Credeti ca am vre-o sansa de castig deoarece Art. 14 din OUG nr. 2/2001 spune urmatoarele :
(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
Astep si eu un raspuns la intrebarea mea si daca doriti sa ne intalnit as dori sa vin si eu.
daca amenda a fost emisa in 21.11, termenul de 1 luna incepe sa curga din 22.11. Cf art.101 alin 3 din CPC ai luat la cunostinta chiar in ultima zi a termenului legal adica 22.12. as putea spune ca esti ghinionist, daca mai treceau citeva ore, scapai.
Eu nu as fi de aceeasi parere cu colegul meu de mai sus , pentru ca dupa parerea mea o luna insemna de pe 22. 11 pana pe 21.12. Deci dvs ati primit o la o zi dupa ce s-au implinit cele 30 de zile calendaristice. Ziua 30 ar fi exact ziua de 21.12. 2010. O zi buna si succes. Sarbatori Fericite !
colega mea ar avea dreptate daca termenul legal ar fi de 30 zile, insa nu este asa - legea prevede un termen de 1 luna. Aceste 2 termene dpdv juridic nu sunt identice.
ca sa imi argumentez opinia initiala postez continutul art.101 (3) invocat: Termenele statornicite pe ani, luni sau săptămâni se sfârşesc în ziua anului, lunii sau săptămânii corespunzătoare zilei de plecare.
deci, termenul "a plecat" in 22.11 (adica la ora 0 a zilei urmatoare celei in care a fost emis pv) si se va termina in ziua corespunzatoare a lunii urmatoare adica tot in 22. qed