avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie completa pe toata luna decembrie sau nu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie completa pe toata luna decembrie sau nu?

Buna ziua
Sotia mea termina concediul de crestere a copilului pe 24 decembrie. Intrebarea mea este primeste indemnizatia si alocatia copilului cu varsta de pana la 2 ani completa sau nu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:49, 22 Decembrie 2010
Valoarea indemnizatiei va fi numai pentru 24 zile, dar pe luna decembrie va primi pantru luna noiembrie, iar in ianuarie va primi cu 25% mai putin, cu aproximatie.
1. OUG 148/2005 spune:
Art.10
...
(3) Pentru fractiunile de luna, cuantumul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se stabileste proportional, in functie de numarul zilelor calendaristice din luna respectiva pentru care acestea se cuvin si se acorda.

2. Ultima zi pentru care i se plateste indemnizatia de CCC este ziua in care copilul implineste 2 ani. Cu a doua zi isi poate relua activitatea la fostul loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul ultimei indemnizatii pentru cresterea copilului hadasssa hadasssa Buna seara! Am fost in concediu crestere copil pana la 2 ani (pe 23 feb a implinit copilul 2 ani) si nu stiu sigur cat trebuia sa primesc pe luna februarie: ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 77way 77way Buna seara. Am nascut pe 14 decembrie 2010 si pe 1 decembrie 2012 ma intorc la serviciu. Spuneti-mi va rog daca mai primesc indemnizatie in luna decembrie? Si ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate loredanad_1 loredanad_1 Buna ziua , Ce se poate face in cazul in care concediul prenatal a fost calculat gresit 88zile iar postnatalul ramane de 38zile , cum pot beneficia in ... (vezi toată discuția)