avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conditii aplicare art 16 legea 143/2000
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conditii aplicare art 16 legea 143/2000

O cunostinta de-a mea este in arest preventiv, cercetata pentru consum si trafic de droguri de mare risc. La momentul arestului a avut un avocat din oficiu, care l-a sfatuit sa colaboreze cu procurorii DIICOT pentru a obtine o reducere a pedepsei, lucru pe care acesta l-a si facut. A declarat tot ce stia, de unde isi procura droguri, cum le vindea etc. inclusiv propria vinovatie. Dosarul inca se cerceteaza, insa, avocata ulterior angajata (nu cel din oficiu) a constatat ca procurorul DIICOT refuza sa porneasca dosarul cu acel articol 16, motivand ca informatiile pe care inculpatul le-a furnizat nu sunt suficiente (?!) desi initial toate declaratiile pe care le-a facut acesta, declararea vinovatiei, inclusiv identificarea foto pe care acesta a facut-o celorlalti suspecti a pornit de la aceste premise. Ce se mai poate face in acest caz?
Multumesc pentru ajutor!
o conditie esentiala a aplicari art.19 este tragerea la raspundere penala a persoanei denuntate. atit timp cit nu este dovedita vinovatia persoanei denuntate nu vi se poate aplica art.19, deoarece in caz contrar oricne poate face un denunt doar ca sa beneficieze de aceasta facilitate, indiferent daca persoana denuntata este vinovata sau nu.

dupa parerea mea, recursul nu va avea nici o sansa atit timp cit conditia tragerii la raspundere penala a persoanei denuntate nu are loc. nu va spun sa nu faceti recurs ci doar sa nu va faceti sperante.

sanse reale veti avea doar cind persoana denuntata va fi condamnata irevocabil prin aplicarea unei pedepse penale.
tragerea la raspundere penala=inceperea urmariri penale?
condamnare irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 19 legea 682/2002 danpopescu20016 danpopescu20016 Buna ziua, spuneti-mi va rog frumos, mai este in vigoare articolul 19 /legea 682/2002 ? \"Art. 19. Persoana care are calitatea de martor, in sensul art. 2 ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala ROMANIAlibera ROMANIAlibera BUNA AS DORI SA STIU INTRO SENTINTA PENALA JUDECATORUL TRE SA MOTIVEZE TOATE CERERILE DEPUSE DE AVOCAT?INDIFERENT CA ADMITE SAU RESPINGE CEREREA?TRE SA ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa ContSters180487 ContSters180487 Fratele meu are sentinta definitiva de 17 ani pentru trafic de droguri de mare risc a fost fugit in Anglia 3 ani dupa care l-au prins si urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)