avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA certificatul de inregistrare in scopuri de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

certificatul de inregistrare in scopuri de tva

Dupa obtinerea certificatului de inregistare in scopuri de TVA, ce obligatii are o societate : trebuie sa mearga la Registrul Comertului sa ceara alt certificat de inregistare (care sa aiba CUI-ul RO....), trebuie sa mearga la banca unde-si are conturile ca sa spuna ca acum e platitoare de TVA etc?
Daca devine platitoare incepand cu 1 ianuarie, poate sa-si achizitioneze un facturier incepand cu aceasta luna (CIF-ul il va putea pune cu RO in fata acum in decembrie?) Stampila trebuie schimbata? daca da, cand anume : se poate acum in decembrie sau dupa 1 ianuarie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: amalia2009 , utilizator 16:21, 22 Decembrie 2010
Certificatul de inregistrare TVA este un document distinct fata de certificatul de inregistrare.
Trebuie sa le aveti pe ambele.
Dupa obtinerea certificatului de inregistrare TVA nu trebuie sa mergeti la registru.
El este dovada ca sunteti inregistrat in scopuri TVA.
Va multumesc pentru raspuns. Dar referitor la facturier si stampila imi puteti oferi cateva lamuriri va rog?
Stampila nu trebuie modificata. Poate emite facturi ca platitor de TVA de la data la care a fost inregistrat ca platitor.
Dar nu trebuie sa apara pe stampila CUI-ul cu Ro in fata?
Deci facturi cu TVA fac din ianuarie, dar pot sa cumpar acum facturierul, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am certificat nou de inregistrare fiscala, ce fac cu cel vechi? lorella lorella Buna ziua, am obtinut un certificat nou de inregistrare fiscala, intrucat nu eram platitor de TVA, iar acum sunt, si am acelasi CIF, dar cu RO in fata. Cel ... (vezi toată discuția)
C.i.f c.u.i. programatorcalumea programatorcalumea Am o microîntreprindere care are clienți și în românia și în străinătate. Pe lângă asta sunt și neplătitor de TVA. Am o ... (vezi toată discuția)
Pfa norma fixa de venit - neplatitor de tva - cod de identificare fiscala??? ipi ipi Buna ziua, Sunt inregistrat ca PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA. Astazi am fost sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)