avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am certificat nou de inregistrare fiscala, ce fac cu ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am certificat nou de inregistrare fiscala, ce fac cu cel vechi?

Buna ziua, am obtinut un certificat nou de inregistrare fiscala, intrucat nu eram platitor de TVA, iar acum sunt, si am acelasi CIF, dar cu RO in fata. Cel vechi ( fara RO) nu mi s- a cerut la Adm.financiara pentru anulare ( probabil nu se anuleaza) si il mai am inca. Vreau sa accesez fonduri structurale pe partea de activitate non- profit( suntem ONG) si nu stiu daca in declaratiile din dosarul de accesare trebuie sa depun CIF- ul cu RO sau cel fara RO, in acest caz.
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: lorella , utilizator 14:34, 22 Iulie 2014
Buna ziua!
In general se depun cele doua certificate, cel de inregistrare fiscala si cel de inregistrare in scopuri de tva.
Sunt valabile amandoua si se folosesc ca atare.
certificatul de inregistrare CUI (emis de ONRCB) ramane valabil si este actul cu care societatea se identifica si este altceva decat Cel de inregistrare in scopuri de tva (emis de ANAF) .
il depuneti pe cel cu RO (ultimul ) obtinut. sunteti ONG si nu societate comerciala!!!
Multumesc pentru lamuriri. Dar daca aplic pentru un grant, trebuie sa depun probabil ultimul CIF ( cu RO), cu mentiunea ca sunt platitor de TVA, fara drept de deducere pentru activitatile non- profit? As dori o confirmare, daca trebuie sa procedez asa... TVA-ul pentru astfel de proiect este cheltuiala eligibila, daca nu poate fi recuperat, dar vreau sa fiu sigura ca declar totul cum trebuie la dosar, pentru a nu avea probleme...
Mutumesc, astept parerea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de inregistrare in scopuri de tva amalia2009 amalia2009 Dupa obtinerea certificatului de inregistare in scopuri de TVA, ce obligatii are o societate : trebuie sa mearga la Registrul Comertului sa ceara alt ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri tva, nelamurire Inter2001 Inter2001 Cautand pe forum am descoperit ca exista diferente intre a fi inregistrat in scopuri de TVA pe articolul 153 si 153.1. Am inteles gresit? In ambele cazuri CIF ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii miha2766 miha2766 Buna ziua, Sunt persoana fizica si in urma unui control fiscal am fost declarata platitoare de TVA (mi s-a emis CIF) ca urmare a unor tranzactii imobiliare ... (vezi toată discuția)