Cautand pe forum am descoperit ca exista diferente intre a fi inregistrat in scopuri de TVA pe articolul 153 si 153.1. Am inteles gresit?
In ambele cazuri CIF ul este cu RO?
Eu am un certificat de inregistrare in scopuri de TVA solicitat la inregistrarea in ROI, posibil sa fie pe 153.1?
Ati inteles bine, este diferenta intre a fi inregistrat in scopuri de TVA pe art. 153 fata de art. 153.1.
Nu , daca nu sunteti inregistrat pe 153, acela nu are atributul fiscal RO. Inregistrarea pe art 153.1, are atribut fiscal RO.
Este posibil sa fie pe art 153.1, daca va regasiti in categoria de mai jos, altfel este pe art. 153 : "‐ persoanele impozabile care efectuează numai livrări de bunuri sau prestări de servicii pentru care taxa nu este deductibilă (operațiuni scutite conform art. 141 din Codul fiscal) şi persoanele impozabile supuse
regimului special de scutire pentru întreprinderile mici prevăzut la art. 152 din acelaşi cod, care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA şi nici nu au obligația de a se înregistra, conform art. 153 din Codul fiscal, dar care sunt înregistrate conform art. 153^1 din acelaşi cod;
‐ persoanele juridice neimpozabile, care sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153^1 din Codul fiscal.
Va multumesc pentru raspuns. Deci, sa inteleg ca 153 are RO si 153.1 nu are. Prin urmare inregistrat conform 153 sunt platitor de TVA si in Romania? multumesc anticipat. Am uitat sa spun ca este vorba de o PFA iar CIF ul este cu RO.