avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare in scopuri TVA, nelamurire
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare in scopuri TVA, nelamurire

Cautand pe forum am descoperit ca exista diferente intre a fi inregistrat in scopuri de TVA pe articolul 153 si 153.1. Am inteles gresit?
In ambele cazuri CIF ul este cu RO?
Eu am un certificat de inregistrare in scopuri de TVA solicitat la inregistrarea in ROI, posibil sa fie pe 153.1?
Cel mai recent răspuns: Inter2001 , utilizator 22:33, 29 Ianuarie 2014
Ati inteles bine, este diferenta intre a fi inregistrat in scopuri de TVA pe art. 153 fata de art. 153.1.
Nu , daca nu sunteti inregistrat pe 153, acela nu are atributul fiscal RO. Inregistrarea pe art 153.1, are atribut fiscal RO.
Este posibil sa fie pe art 153.1, daca va regasiti in categoria de mai jos, altfel este pe art. 153 : "‐ persoanele impozabile care efectuează numai livrări de bunuri sau prestări de servicii pentru care taxa nu este deductibilă (operațiuni scutite conform art. 141 din Codul fiscal) şi persoanele impozabile supuse
regimului special de scutire pentru întreprinderile mici prevăzut la art. 152 din acelaşi cod, care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA şi nici nu au obligația de a se înregistra, conform art. 153 din Codul fiscal, dar care sunt înregistrate conform art. 153^1 din acelaşi cod;
‐ persoanele juridice neimpozabile, care sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153^1 din Codul fiscal.
Va multumesc pentru raspuns. Deci, sa inteleg ca 153 are RO si 153.1 nu are. Prin urmare inregistrat conform 153 sunt platitor de TVA si in Romania? multumesc anticipat. Am uitat sa spun ca este vorba de o PFA iar CIF ul este cu RO.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Inter2001, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum post sa aflu daca sunt platitor de tva si in romania Inter2001 Inter2001 Cautand pe forum am descoperit ca exista diferente intre a fi inregistrat in scopuri de TVA pe articolul 153 si 153.1. Eu am un CIF cu RO si un certificat de ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva cu ro kerekesmargo kerekesmargo Firma platitor de tva care lunar face achizitii de bunuri si servicii din UE , doreste sa nu mai fie platitor de TVA deoarece cifra de afacere este sub ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva, roi rianovich rianovich Am un PFA neplatitor de TVA cu impozitare normala (nu norma de venit). Doresc sa fac facturi catre o firma din EU pe consultanta. Este obligatoriu sa am ... (vezi toată discuția)