avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract perioada determinata

Am fost angajata cu contract pe perioada determinata pe data de 05.05,2008 pentru o perioada de 2 ani,pe post de economist- contabil la o companiei multinationala, inlocuind o colega ce urma sa intre in concediu crestere copil.La scurt timp am ramas insarcinata si eu la randul meu intrand in concediu crestere copil in data de 10.01.2009.Pe data de 05,05,2010 contractul meu de munca a fost prelungit printr-un act aditional pana pe data de 05,01,2011data cand expira concediul de maternitate.Am citit in Codul Muncii ca perioada contractului pe perioada determinata intre aceleasi parti nu poate fi mai mare de 24 de luni si totusi contractul meu a depasit cu prelungirea respectiva perioada.
Doresc sa-mi reiau activitatea in cadrul companiei respective dar nu stiu daca am dreptul legal de a o face expirandu-mi contractul si daca nu daca am dreptul la somaj
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 22 Decembrie 2010
cu acordul partilor va puteti relua activitatea daca acel post e liber.
Daca a depasit durata de 24 de luni , nu mai poate fi prelungita aceasta durata si , prin urmare, c.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.
Temeiul de drept al incetarii va da posibilitatea sa beneficiati de somaj in conditiile prevazute de Legea nr.76/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul si angajarea speranta1977 speranta1977 Buna ziua, Sunt in somaj de 2 luni si m-am angajat pe perioada determinata.Am suspendat somajul. As vrea sa stiu : firma l-a care m-am angajat mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca cristtina_r cristtina_r Buna ziua, m-am angajat printr-un interviu intr-o multinationala in baza unui contract de munca pe perioada determinata de 3 luni urmand a se prelungi pe 6 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil stromelectro stromelectro O salariata are contract pe perioada determinata, data expirarii este 7 februarie 2014. In timpul acesta a ramas insarcinata , urmand ca nasterea sa fie in ... (vezi toată discuția)