avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Suntem in ajunul zilei cand tatal poate sa-si ia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Suntem in ajunul zilei cand tatal poate sa-si ia copilul in vizita,dar copilul refuza sa plece la el.Ce fac???

Buna seara!
Revin cu o problema mai veche pe care am mai pus-o in discutie:tatal copilului meu (fostul sot) poate lua periodic copilul (s-a stabilit prin sentinta),doar ca copilul refuza sa plece cu el.Suntem in ajunul zilei cand tatal ar trebui sa vina sa ia copilul pt 5 zile,doar ca acesta din urma nu vrea sa plece.Noi am sosit de cateva zile din Spania,iar tatal din Anglia.Copilul a ajuns sa ma intrebe,la insistentele mele de a pleca la tatal lui,daca il mai iubesc si de ce il trimit,daca nu vrea sa mearga la el.Imi spune ca ii e dor de el,vrea sa il vada,doar ca nu vrea sa plece pt cateva zile cu el.In aceasta situatie ce pot face?Il fortez pe copil sa plece cu tatal?Sau ii propun tatalui sa stea aici cateva zile?Copilul a suferit mult cat a stat la bunicii paterni si ar suferi daca l-as obliga sa plece cu tatal;Dumnezeu imi e martor ca am incercat in toate modurile sa il conving ca va sta doar cateva zile cu tatal si apoi ne intoarcem la viata normala,el refuza.CE FAC??????????:O
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!!
MAGDUTZA 2010
Cel mai recent răspuns: magdutza2010 , utilizator 23:21, 27 Decembrie 2010
Daca ar fi om de intelegere.........:sorry:
De cate ori a luat copilu de la parintii mei,a facut-o pt vreun interes :pt bani sau ca sa se razbune pe mine.
gi_jane2 a scris:

il primiti maine pe om cand vine si daca nu reuseste sa-si convinga copilul sa plece impreuna, nu aveti ce face.
poate ar fi bine sa mai fie cineva in casa cu dvs, sa aveti un martor. zic si eu, poate tatal va depune plangere si sa aveti pe cineva care sa sustina ca cel mic nu a vrut

Este bine sa procedati asa pentru a va putea apara in caz de nevoie.

Cat priveste refuzul copilului exista consilierea psihologica la care statul roman este obligat conform juriddprudentei CEDO deoarece drepturile obtinute printr-o hotarare judecatoreasca trebuie obtinute efectiv si nu doar pe hartie...
Daca se va gandi sa isi angajeze avocat care sa il ajute, spre asa ceva urmeaza sa va indreptati...
Este insa posibil sa isi angajeze un avocat care sa nu stie despre existenta acestei posibilitati, caz in care...nu se va intampla absolut nimic...

avocat Claudiu Lascoschi
Dupa mai bn de 2 ore de lamuriri,copilul a pleca,dar dupa 2 zile deja se plictisise si a cerut sa se intoarca la mine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șicane, amenințări și atitudine nepotrivită față de mama copilului: sunt interesată de toate legile și normele cu privire la hărțuirea psihologică între părinți planurinoi planurinoi Buna ziua! Sunt interesata de toate legile si normele cu privire la hartuirea psihologica intre parinti, mai exact atitutinea unui tata asupra unei mame. ... (vezi toată discuția)
Domiciliu temporar in strainatate gabrielle10 gabrielle10 Am divortat in urma cu 2 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca, tatal avand drept de vizita in prima si a treia sapt din ... (vezi toată discuția)
Sechestrati in casa 48 de ore? ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua. In urma divortului pronuntat in urma cu 1 an, mi-a fost incredintat spre crestere si educare, fiul meu minor, care are acum 4 ani si 8 luni, tatal ... (vezi toată discuția)