avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna seara,
Azi 22.12.2010 am fost implicat intr-un accident auto in care agentul de politie a "constatat" ca vina este a mea, cu toate ca este exact invers. Trecand peste amanunte , intreb : Daca eu am mantionat si semnat pe procesul verbal ca nu sunt de acord cu constatarea facuta de catre agent , ca refuz sa dau copie dupa RCA si am semnat de luare la cunostinta, sunt obligat sa platesc minimul amenzii ? si care sunt pasii urmatori sau la ce trebuie sa ma astep . Mentionez ca celalalt sofer implicat a spus ca ma va da in judecata .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:16, 25 Decembrie 2010
cintestati in termen de 15 zile PV-ul
nu sunteti obligat sa platiti, numai ca daca vi se respinge contestatia, nu mai puteti plati la jumatate
In ceea ce priveste prima intrebare legata de minimul amenzii nu aveti obligatia sa platiti daca veti formula plangere impotriva procesului verbal. Insa in cazul in care veti pierde procesul nu veti mai beneficia de reducerea la jumatate a cuantumului amenzii. Este foarte importanta apararea pe care o veti face in cauza sub aspectul fondului litigiului,adica este foarte bine daca reusiti anularea procesului verbal dovedind circumstantele reale in care s-a produs accidentul.
In ceea ce priveste polita RCA este bine de stiut daca s-a mentionat in cuprinsul RCA -ului seria politei intrucat in aceste conditii se poate deschide dosar de daune sumele urmand a fi acoperite de asigurator.
In situatia in care se vor face reparatii la autoturismul celeilalte persoane pe cont propriu aceasta va poate chema in judecata .
Succes
~ Conținut șters la cerere ~
Jumatate din amenda aplicata o puteati achita la 48 de ore de la aplicarea acesteia.
In termen de 15 zile de la primirea procesului verbal la domiciliu,aveti posibilitatea sa formulati contestatie la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Sarcina probatiunii apartine politiei ,iar in sarcina dvs revine formularea unei aparari coerente in dovedirea nelegalitatii si netemeiniciei procesului verbal
De ce ati trecut pa sfatuiesc in consecinta.este amanunte? Mi-ar fi fost utile pentru a-mi forma o opinie si sa va sfatuiesc in consecinta
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Decembrie 2010
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala mirunelu mirunelu Buna ziua, Sunt si eu in urmatoarea situatie: am fost implicata intr-un accident in care m-am ciocnit cu alta msina. Am mers impreuna la politie si ... (vezi toată discuția)
Refuz vinovat de accident de a preda polita de asigurare niculaucarmen niculaucarmen ce tip de actiune pot formula in instanta in cazul in care am fost implicata intr-un accident de circulatie cu avarii la autoturism, iar vinovatul de accident ... (vezi toată discuția)