In primul rand ar fi indicat sa precizati daca aveti documente doveditoare in ceea ce priveste accidentul (constat amiabil semnat sau proces verbal)... daca detineti astfel de documente situatia se simplifica... puteti verifica daca auto vinovat a avut polita de asigurare RCA vlabila la data evenimentului aici:
[ link extern ] /
Rezultatul va va confirma daca a avut polita valabila la acea data si la ce societate de asigurari. Tipariti acel rezultat al interogarii si cu dovada ca ati notificat sa va inmaneze polita va prezentati la societatea de asigurari.
Acest articol si documentele pe care le detineti va ajuta:
CAPITOLUL IV
Obligatiile asiguratului
Art. 34. — Asiguratul este obligat, in cel mai scurt timp, sa ofere partii prejudiciate, la cererea acesteia, informatiile necesare pentru formularea cererii de despagubire, in special numele si prenumele si locul de rezidenta ale persoanei care a condus vehiculul asigurat in momentul producerii daunei; numele, prenumele si locul de rezidenta sau denumirea, sediul proprietarului ori utilizatorului vehiculului; denumirea, sediul asiguratorului care a emis polita de asigurare RCA, seria si numarul politei de asigurare RCA, precum si numarul de inmatriculare/inregistrare al vehiculului asigurat ori numarul de identificare al acestuia.
Problema se va pune in a dovedi prejudiciu... daca nu aveti poze este putin cam greu insa nu imposibil...
Art. 42. — Asiguratorii RCA pot acorda despagubiri si in cazul in care persoana pagubita a procedat la repararea vehiculului avariat, inainte ca asiguratorii sa efectueze constatarea prejudiciului, daca imprejurarile si cauzele producerii evenimentului asigurat, precum si cuantumul pagubei rezulta din actele aflate la dosar. In asemenea situatii stabilirea marimii cuantumului pagubelor se face in baza datelor consemnate in constatarea amiabila, in actele incheiate de organele de politie, de unitatile de pompieri sau de celelalte autoritati publice competente, a documentatiilor privind costul efectiv al reparatiilor efectuate, coroborate cu preturile practicate de unitatile de specialitate, a declaratiilor scrise ale partilor implicate in accident si ale martorilor cu privire la accidentul produs, precum si a altor dovezi prezentate, coroborate cu propriile constatari ale asiguratorului, rezultate in urma examinarii reparatiilor executate la vehicul si, dupa caz, a inlocuirii eventualelor parti componente sau piese avariate, precum si cu investigatiile in legatura cu dinamica accidentului, localizarea acestuia etc. Si in aceste cazuri datele constatate vor fi consemnate in procesul-verbal de constatare a pagubelor la vehicule, care va fi semnat de toate persoanele care iau parte la intocmirea acestuia.