avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordare drepturi conform CCM pe ramura de comert
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordare drepturi conform CCM pe ramura de comert

La sfarsitul lunii noiembrie am incetat Contractul Individul de Munca la o societate. Conform CCM pe ramura de Comert consider ca nu mi-au fost acordate urmatoarele drepturi:
- doua salarii medii brute pe unitate platite angazatilor cu ocazia primei casatorii,
- un salariu mediu brut pe unitate platit de aceasta cand angazatului i se naste un copil,
- prima de vacanta,
- sporul de vechime.
Am vreo sansa in instanta sa castig aceste drepturi? Exista termene de prescriere privind revendicarea acestor drepturi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 23 Decembrie 2010
ati facut cerere pt toate aceste drepturi? daca da, atunci puteti sa actionati firma in instanta
Pentru instanta aveti grija si la termenele de prescriptie ale actiunii ... pentru unele din cererile dvs termenul este de 6 luni si incepe sa curga de la data nasterii dreptului la actiune (data nasterii copilului pentru ajutorul de nastere, data incheierii casatoriei pentru prima casatorie).
Pentru celelalte termenul este de 3 ani de la data de cand trebuia sa vi le acorde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu ptr nastere kreata77 kreata77 buna ziua doresc sa stiu daca se mai acorda salariu mediu ptr nastere copil tin sa precizez ca am nascut pe 14 febr 2011 multumesc (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pentru nastere copil lidialyly lidialyly Buna ziua, Intrebarea mea: CCM se aplica si in unitatile in care sunt mai putin de 21 angajati? Noi suntem 7 angajati in unitate. O angajata are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Valabil sau nu cc de munca la nivel de ramura vivi23ro vivi23ro as dori sa stiu daca Contractul Colectiv de Munca (CCM) Unic la Nivel National pe anii 2007- 2010, mai este valabil din moment ce nu a fost altul validat, pe ... (vezi toată discuția)