avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu ptr nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu ptr nastere

buna ziua
doresc sa stiu daca se mai acorda salariu mediu ptr nastere copil tin sa precizez ca am nascut pe 14 febr 2011
multumesc
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 08:21, 10 Martie 2011
Daca este prevazut in ccm la nivel de unitate sau la nivel de ramura de activitate, atunci puteti beneficia de acest ajutor pentru nastere.

CCMN nu mai este in vigoare dupa sustinerea Ministerului Muncii.
Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: am nascut in luna august 2010 (cand era in vigoare CCMN) iar cererea pt. acest drept am depus-o in 4 ianuarie 2011 si angajatorul imi refuza acordarea acestui drept pe motiv ca CCMN nu mai este aplicabil. Din cate stiu nu exista CCM la nivel de ramura in telecomunicatii, sector in care eu am lucrat.
Va rog sa ma informati daca este legal acest refuz iar in caz contrar ce demersuri ar trebui sa intreprind si pe ce s-ar baza argumentele pro?
Va multumesc,
La data nasterii copilului , CCMN era in vigoare de la aceasta data se naste dreptul dvs de a solicita angajatorului acordarea acestui ajutor.
Tot de la aceasta data incepe sa curga si termenul de prescriptie al actiunii in instanta impotriva angajatorului care refuza acordarea acestui ajutor.
Pana in 10 februarie aveati posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, adica 6 luni de la nasterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem contract colectiv la nivel national? raisa09 raisa09 buna ziua asi dori sa stiu daca pot solicita salariul mediu pe unitate, avand in vedere ca am nascut in noiembrie 2010 stiu ca ccm la nivel national a fost ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere acordata de angajator nseitan nseitan ce se intampla cu aceasta prima in 2011? se mai acorda? (vezi toată discuția)
Drepturi banesti pentru mamele care au nascut lucialuca lucialuca Buna ziua! Care sunt drepturile banesti de care beneficiaza o femeie care a nascut, fiind angajata intr-o unitate de stat (spital), in afara de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)