avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... solicitarea anularii actelor anterioare deschiderii ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

solicitarea anularii actelor anterioare deschiderii procedurii insolventei

Am o situatie cu care nu m-am mai confruntat si as ruga sa ma ajute cineva cu mai multa experienta in domeniu.
O societate (SRL)are datorii de peste 90.000 lei la fisc si acestia au introdus cerere pentru procedura simplificata a insolventei, pana aici toate bune, dar pentru a preveni angajarea raspunderii actualului administrator eu as vrea sa solicit anularea actului de cesiune a partilor sociale care s-a efectuat acum un an si pe cale de consecinta sa fie angajata raspunderea administratorului pe timpul caruia s-au inregistrat de fapt datoriile.
Intrebare:
- cui trebuie sa-i adresez eu aceasta cerere judecatorului sindic, sau lichidatorului, iar acesta la randul sau sa ceara judecatorului?Pentru ca in lege scrie ca doar creditorul poate introduce o astfel de cerere. Sau sa vorbesc cu cei de la fisc sa faca acest demers? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Gigel Vieru , Avocat 16:32, 20 Martie 2008
nu este necesara anularea cesiunii partilor sociale.
Atragerea raspunderii se indreapta impotriva persoanelor care se fac vinovate de ajungerea in stare de insolventa, indiferent de situatia juridica pe care o au la data deschiderii procedurii, prin savarsirea uneia din faptele prevazute la art. 138 din Legea 85/2006.
Din pacate pentru clientul tau...si el va raspunde in solidar cu cel care i-a cesionat partile sociale. Citeste cu atentie legea insolventei. Doar daca la momentul cesiunii...nu i s-a adus la cunostinta situatia financiara a sc....si nu si-a insusit-o.
Oricum, pentru clinet tre sa faci toate demersurile, ca de aia te-a angajat! Asa incat, fa cererea si o depune lichidatorului.
Nu, cei de la fisc nu au nicio treaba cu aceasta cerere !
Ba da , au: o sa ceara stabilirea raspunderii personale a ambilor administratori! Ei doar atat stiu sa faca!:)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
pai problema este ca nu stiu care dintre faptele prevazute de 138 au fost comise de fostul administrator pentru ca nici unul dintre documentele firmei nu a fost predat clientului meu si nu stiu de ce sa ma leg si din spusele clientului meu nici la fostul administrator nu sunt ci la un escroc care a intermediat tranzactia
ok, asta ma interesa daca sa ma adresez lichidatorului sau direct judecatorului
av.vieru a scris:

pentru ca nici unul dintre documentele firmei nu a fost predat clientului meu

Oookkk,
Hai sa-ti spun cum se fac..."afacerile" astea, in fata notarului:
Cedentul transmite dreptul sau de creanta..prin acel act de cesiune...cesionarului. La incheierea acestui act, notarul...care normal nu incheie astfel de acte decat daca are pe birou toate actele firmei...bilant, balanta..toata situatia contabila a sc...mai incheie un p-v prin care se consemneaza ca cedentul a predeat cesionarului toate actele firmei (care se nominalizeaza bucata cu bucata) si ca acesta are cunostinta de situatia..dezastruoasa a societatii dar cu toate acestea o.... cumpara.
Asa incat...nu vad eu cum acele acte au ramas la intermediar!
Si daca au ramas....cauta si vezi daca nu exista vreo coniventa cu notarul..si..stii ce ai de facut!:)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

Alte discuții în legătură

Constatarea nulitatii absolute? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU In anul 2001 se incheie un act de cesiune de parti sociale(se vinde o firma cu datorii). Ulterior autentificarii acestui act cesionarul afla ca este condamnat ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale dee dee dee dee buna ziua din nou, revin cu o veche problema. Se poate sa-mi spuneti cum trebuie redactat un contract de cesiune. Sunt asociat unic si administrator al ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta anterior deschiderii procedurii insolventei Dorutza Dorutza Ce se intampla cu un contract de cesiune de creanta incheiat anterior deschiderii procedurii insolventei cedentului (cu 40 de zile inainte de deschiderea ... (vezi toată discuția)