avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... solicitarea anularii actelor anterioare deschiderii ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

solicitarea anularii actelor anterioare deschiderii procedurii insolventei

Am o situatie cu care nu m-am mai confruntat si as ruga sa ma ajute cineva cu mai multa experienta in domeniu.
O societate (SRL)are datorii de peste 90.000 lei la fisc si acestia au introdus cerere pentru procedura simplificata a insolventei, pana aici toate bune, dar pentru a preveni angajarea raspunderii actualului administrator eu as vrea sa solicit anularea actului de cesiune a partilor sociale care s-a efectuat acum un an si pe cale de consecinta sa fie angajata raspunderea administratorului pe timpul caruia s-au inregistrat de fapt datoriile.
Intrebare:
- cui trebuie sa-i adresez eu aceasta cerere judecatorului sindic, sau lichidatorului, iar acesta la randul sau sa ceara judecatorului?Pentru ca in lege scrie ca doar creditorul poate introduce o astfel de cerere. Sau sa vorbesc cu cei de la fisc sa faca acest demers? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Gigel Vieru , Avocat 16:32, 20 Martie 2008
tocmai ca cesiunea s-a efectuat la Oficiul registrului comertului,iar in momentul in care s-a incheiat tranzactia, "binevoitorul" cu masina in dotare si tot confortul a transportat el toate actele la masina si i- comunicat clientului meu ca va trebui sa mearga peste o saptamana sa ia toate actele pentru ca ei vor fi parteneri de afaceri, bla,bla,bla si de atunci cine l-a mai vazut!? ca nici politia nu-l gaseste.Asa se explica.
Plangere penala!
este plangere, dar pana se misca parchetul....... moare omul cu dreptatea-n mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatarea nulitatii absolute? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU In anul 2001 se incheie un act de cesiune de parti sociale(se vinde o firma cu datorii). Ulterior autentificarii acestui act cesionarul afla ca este condamnat ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale dee dee dee dee buna ziua din nou, revin cu o veche problema. Se poate sa-mi spuneti cum trebuie redactat un contract de cesiune. Sunt asociat unic si administrator al ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta anterior deschiderii procedurii insolventei Dorutza Dorutza Ce se intampla cu un contract de cesiune de creanta incheiat anterior deschiderii procedurii insolventei cedentului (cu 40 de zile inainte de deschiderea ... (vezi toată discuția)