Am o situatie cu care nu m-am mai confruntat si as ruga sa ma ajute cineva cu mai multa experienta in domeniu.
O societate (SRL)are datorii de peste 90.000 lei la fisc si acestia au introdus cerere pentru procedura simplificata a insolventei, pana aici toate bune, dar pentru a preveni angajarea raspunderii actualului administrator eu as vrea sa solicit anularea actului de cesiune a partilor sociale care s-a efectuat acum un an si pe cale de consecinta sa fie angajata raspunderea administratorului pe timpul caruia s-au inregistrat de fapt datoriile.
Intrebare:
- cui trebuie sa-i adresez eu aceasta cerere judecatorului sindic, sau lichidatorului, iar acesta la randul sau sa ceara judecatorului?Pentru ca in lege scrie ca doar creditorul poate introduce o astfel de cerere. Sau sa vorbesc cu cei de la fisc sa faca acest demers? Ce ma sfatuiti?
tocmai ca cesiunea s-a efectuat la Oficiul registrului comertului,iar in momentul in care s-a incheiat tranzactia, "binevoitorul" cu masina in dotare si tot confortul a transportat el toate actele la masina si i- comunicat clientului meu ca va trebui sa mearga peste o saptamana sa ia toate actele pentru ca ei vor fi parteneri de afaceri, bla,bla,bla si de atunci cine l-a mai vazut!? ca nici politia nu-l gaseste.Asa se explica.