avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere impozit pt un copil in intretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere impozit pt un copil in intretinere

buna ziua, m-am angajat de curand la o firma si am inteles ca daca am un copil minor in intretinere mi se poate reduce impozitul din salariu sau ceva de genul... nu prea ma pricep la chestiile astea, am intrebat colegele care au facut chestia asta si mi s-a spus ca trebuie sa duc o adev ca nu are sotul copilul declarat la el pt reducerea impozitului. pana aici mi-e destul de clar, dar daca sotul meu nu lucreaza de unde sa duc adev sau ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 15:38, 23 Decembrie 2010
Sa dea o declaratie pe propia raspundere ca nu are serviciu si duceti si o copie dupa certif. de nastere acopilului.
Succes!!Sanatate..
Buna! Poti sa duci si pentru sotul tau o adeverinta in care sa arati ca nu are servici si ca se afla in intretinerea ta.
Cred ca este vorba despre deducerea personala.In cazul in care aveti venitul mai mic de 3000 de ron si aveti (sau nu) o persoana in intretinere atunci beneficiati de deducere personala si anume, se aplica o formula de calcul astfel incat o anumita suma din venitul dvs va fi scutita de la plata impozitului.Cu titlu de exemplu,pentru cei cu venitul brut realizat lunar sub 1000 de ron deducerea de baza este 250 ron, daca aveti si un copil in intretinere este de 350 ron etc.Asta inseamna ca cei 250 ron sunt scutiti de plata impozitului ceea ce inseamna un avantaj de 40 lei.
La angajare vi se solicita o declaratie pe propria raspundere cu persoanele avute in intretinere si o declaratie din partea sotului ca el nu are respectivele persoane in intretinerea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere la stat pentru doua persoane aflate in intretinere? lliviu2013 lliviu2013 buna ziua am icercat sa obtin un credit astazi la banca . am salariul de 850 lei si cei de la banca mau intrebat cine beneficiaza de deducere de la stat pentru ... (vezi toată discuția)
Deduceri cu copii aflati in intretinere adrian_mihai adrian_mihai Cum pot fi trecuti la deduceri copii rezultati in urma unei relatii de concubinaj? Cei de la personal n-au stiut ce sa -mi spuna, au zis ceva de o declaratie ... (vezi toată discuția)
Deducere de impozit florinplaton florinplaton ce este deducerea de impozit si cum se calculeaza? (vezi toată discuția)