avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deduceri cu copii aflati in intretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deduceri cu copii aflati in intretinere

Cum pot fi trecuti la deduceri copii rezultati in urma unei relatii de concubinaj? Cei de la personal n-au stiut ce sa -mi spuna, au zis ceva de o declaratie la notariat...Am un baietel de 5 ani care sat cu mine, mama fiin plecata din tara.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 10 Ianuarie 2009
Mergeti la Notariat si dati o declaratie cum ca copilul se afla in ingrijirea dvs. si ca mama lui este plecata din tara si, bineinteles, ea nu beneficiaza de deducere pentru impozitul pe salariu. Cu ea va duceti la serv. Personal care va tine cont de aceasta in calcularea impozitului pe venitul dvs.
Nu stiu daca este chiar atat de buna acea declaratie data la notar pentru a beneficia de deducerea pentru copil.
Cel mai bun act pe care puteti sa-l prezentati este o hotarare judecatoreasca irevocabila din care sa reiasa ca acel copil v-a fost incredintat dvs spre ingrijire si crestere.
dar in cazul in care unul din soti are un copil dintr-un alt mariaj poate beneficia de deducere la impozitul pe salariu?
Poate beneficia de deducere la impozitul pe salariu, daca celalalt parinte sa nu beneficieze de deducere, iar copilul sa fie in intretinerea parintelui care solicita deducerea..
eu am o fetita de 4 ani si pe certificatul de nastere nu e trecut tatal. in plus, ma ocup doar eu de ea. exista o deducere in cazul intretinerii copilului in procent de 100%?

va multumesc,
gabriela

Alte discuții în legătură

Deducere iulia_iuliana iulia_iuliana cum se calculeaza deducerea personala de impozit daca am o persoana in intretinere si un salariu brut de 1870lei (vezi toată discuția)
Deducerea personala dorinv dorinv Va rog sa ma lamuriti Copilul unui salariat este minor, 4 ani. El are un salariu brut de 26 milioane lei vechi. Care este cuantumul deducerii de care ... (vezi toată discuția)
Deducere personala la impozitul pe salarii gelian_andubog gelian_andubog Cine poate sa-mi raspunda care este venitul maxim realizat de o persoana pentru a putea fi introdusa la deducere de impozit la o alta persoana? (vezi toată discuția)