avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deducerea personala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deducerea personala

Va rog sa ma lamuriti
Copilul unui salariat este minor, 4 ani. El are un salariu brut de 26 milioane lei vechi. Care este cuantumul deducerii de care beneficiaza pentru copilul aflat in intretinere?
Cel mai recent răspuns: jevelson , utilizator 13:27, 12 Ianuarie 2009
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii cuprinse intre 10.000.001 lei si 30.000.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive fata de cele de mai sus si se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice.
³inând cont si de algoritmul de calcul prevăzut de articolul 3 din OMFP nr. 19/2005 privind calculul deducerilor personale lunare degresive, în functie de venitul brut lunar din salarii, pentru o persoana cu un copil in intretinere , deducerea personală este :
DP = (250 + 100 × NPI) × K, unde K = 1 - ( (SB - 1000) / 2000 ) = 1 - ( ( 2600 - 1000) / 2000 ) = 1 - 0,8 = 0,2

DP = ( 250 + 100 x 1 ) x 0,2 = 350 x 0,2 = 70 lei
Subscriu, raspunsul domnului ELIS consider ca este foarte clar.
Am si eu o intrebare legata de deducere, si anume:

Am o salariata pe care tocmai am angajat-o si care are 6 copii (minori). Acestia au fost pana atunci trecuti ca deducere suplimentara la salariul sotului. Acum imi cere ca sa ii trec 2 copii la deducere pentru ea si ceilalti 4 vor ramane la sot. Asta pentru ca jurista de unde lucreaza sotul i-a spus ca se poate. Din cate stiam eu, copii trebuie sa fie trecuti toti la un singur parinte ca deducere si nu pot fi impartiti. Cine ma poate ajuta? As aprecia mult daca mi-ati spune si un temei legal pentru a-l putea arata doamnei. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri cu copii aflati in intretinere adrian_mihai adrian_mihai Cum pot fi trecuti la deduceri copii rezultati in urma unei relatii de concubinaj? Cei de la personal n-au stiut ce sa -mi spuna, au zis ceva de o declaratie ... (vezi toată discuția)
Deducere iulia_iuliana iulia_iuliana cum se calculeaza deducerea personala de impozit daca am o persoana in intretinere si un salariu brut de 1870lei (vezi toată discuția)
Deduceri salarii Lulica Lulica Buna ziua Avand in vedere ca s-a tot schimbat salariul minim pe economie stie cineva daca cumva s-a schimbat si deducerea personala de la 250 lei? Va ... (vezi toată discuția)