avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 onorarii de avocat/taxa timbru modica/scutire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 onorarii de avocat/taxa timbru modica/scutire

1) daca am doi avocati si pun chitante de la amandoi

se admit automat amandoua la cheltuieli de judecata daca castig?multumesc

2) daca am platit o suma mica de 10 euro ca taxa de timbru
dar valoarea ceruta ca pretentii e mult mai mare, se judeca procesul pe valoarea de 10 euro platita sau se anuleaza ca netimbrata la valoarea solicitata ca pretentii?>

3) stiti pe cineva care a fost scutit de taxa de timbru? care sunt sansele, mersi
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters163516 , utilizator 15:20, 10 Ianuarie 2011
1.Da
2.se timbreaza la valoare, daca nu timbrati taxa care va va fi pusa in vedere se anuleaza ca insuficient timbrata.
3.daca indepliniti conditiile prev de OUG. 51/2008 , puteti fi scutit.
1) cat sunt inca pe exceptie pot sa modific/diminuez/majorez/precizez suma pretentiilor - ?

2) pe fond practic cat timp am la dispozitie sa platesc? instanta imi pune in vedere o suma verbal/sau imi da in scris in functie de ultima mea precizare, care ar fi cel mai scurt termen in mod uzual - de regula pt achitare
2) a ) anulare prin neplata taxei de timbru intra in vigoare imediat?

3) taxa de timbru fiind platita la ultima suma modificata de mine - pot sa
sa majorez pretentiile si sa platesc diferenta dupa ce am achitat o data o anumita taxa de timbru?

mentionez ca e inca in stadiul de exceptie, la ICCJ - traduceri autorizate neplatite - care sunt greu de cuantificat - chiar si la nivelul mediu al pietei
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
ContSters163516, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cerere de chemare in judecata emilalex emilalex pentru arenunta la cererea de chemare in judecata trebuie sa o timbrez inainte cu toata suma pe care treb sa o achit cu titlu de taxa de timbru? eu renunt la ... (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
timbrare insuficientă- consecinte in cazul neplatii diferentei solicitate parisor parisor Buna ziua! Discutam despre o succesiune care este la al 6-lea termen. Judecatorul a stabilit ca timbrarea nu a fost facuta pe toata masa partajabila si a ... (vezi toată discuția)