avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... papuci care rod
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

papuci care rod

buna ziua
Am o pereche de pantofi,care i-am incaltat de 3ori si m-au ros , am fost cu ei inapoi la magazin sa imi dea o alta pereche mai mare sau alt model si au zis ca nu pot sa imi de-a altii pentru ca sunt purtati si in talonul de garantie scrie ca alegerea unui pantof necorespunzator piciorului nu este motiv de reclamatie si sa incerc sa ii mai port ca in timp mai cedeaza(da cum pot sa imi dau seama daca ma bat numai cat ii probez 5 minute in magazin).vreau sa stiu daca am vreo sansa daca ma adresez protectiei consumatorului
Nu e necesar neaparat sa invocati articole din codul consumatorului, ca nu toata lumea s-a nascut cu legea in brate. e suficient sa formulati o plangere la ANPC ca produsul cumparat nu este conform, vatama piciorul la mers. Si povestiti cele necesare. Atasati copie dupa bonul fiscal la plangere.
Cam cat costa pantofii astia? Merita sa va stresati atat?
Trebuie sa stiti ca magazinul este obligat sa va inlocuiasca produsul, nu sa va dea banii inapoi. Doar daca nu mai au produse similare veti primi banii inapoi.

Sincer, un sfat mai bun este acela sa...puneti niste spirt pe pantofi :)) eu am avut niste sandale care ma bateau grozav si mama a pus spirt si s-a inmoiat materialul. Apoi n-am mai avut probleme. Sau incercati sa ii bateti cu ciocanul. Gasiti tot felul de trucuri pe net.

Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
Mihaela Enache, Avocat
Aveti ocazia formularii unei sesizari catre ANPC,unde sesizati cele petrecute,dar nu cred in sansele dvs de izbanda daca ati purtat prea mult papucii si se vad semnele purtarii lor mai indelungate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare pantof alex5 alex5 buna ziua, nici nu stiu unde sa incadrez intrebarea aceasta. am cumparat un pantof acum cateva zile de la un magazin (dar NU online). are defecte in sensul ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului- returnarea unui produs ang3ly ang3ly Buna seara am achizitionat o pereche de cizme de piele care in momentul in care le-am incercat am simtit ca cizma stanga este fixa fata de dreapta care imi era ... (vezi toată discuția)
Talpa uneia dintre ghetele cumpărate în 18.01.2016 a crăpat. ce pot face? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea În 18 ianuarie 2016 am cumpărat o pereche de ghete de la un magazin de cartier. Ghetele sunt făcute de o firmă care are câteva magazine de desfacere în ... (vezi toată discuția)