Buna ziua tuturor!
Va rog sa ma ajuta-ti cu un sfat.
Am sa va relatez o poveste de incredere cu final tragic!
M-am casatorit in 2002 in Noiembrie,locuiam in casa mamei mele cu sotia,dupa 9luni in 2003 am cazut deacord cu fratii mei si cu mama mea sa impartim casa mamei pe care o detinea ca proprietara.Aveam atunci o sora si un frate!Fratii mei fiind casatoriti aveau fiecare proprietati,sora un ap 2camere si fratele o garsoniera.
Am facut un consiliu de familie si am hotarit sa impatrim casa mamei mele intre noi fratii.Mama mea i-a dat fratelui meu apartamentul de 2 camere prin contract de vanzare-cumparare,fara clauze!Fratele meu mi-a dat mie garsoniera lui tot prin contract de vanzare-cumparare,dar am trecut in contract pe sora mea ca fiind procurator de fonduri cu suma de 3000USD,pe o perioada de 3ani.Eu si cu sotia mea am avut o intelegere verbala, vizavi de incheierea contractului de vanzare,eu am vrut sa trec o clauza in contract,ca in cazul in care ne vom despartii sa pot ramane cu casa,aceasta nu a fost de acord sa trecem nici-o clauza,invocand faptul ca daca nu avem incredere unul in altul,casnicia noastra se poate opri acum,si ca nu va avea pretentii la casa in cazul unui divort!Am incheiat contractul de vanzare cu fratele meu si am trecut suma de 7000USD in contract,suma minima de pe grila notariala.Eu si sotia mea nu am achitat defapt suma inscrisa in contract,a fost doar formala,pentru onorariu si taxele noteriale.
La numai un an de la vanzare am vandut Garsoniera si am cumparat un ap.2camere,am trecuto pe sora mea in act ca fiind procuratorul de fonduri pentru suma de 3000USD,deoarece mai aveam 2 ani pana la termenul achitari sumei.
In 2005 Fratele meu a decedat! In 2006 am plecat cu sotia in Italia sa muncim pentru a achita suma sorei mele,suma a fost achitata integral.
In 2007 s-a nascut fica noastra,dupa aceasta bucurie a venit momentul tragic la exact 3 ani de la nasterea ei ,in Iulie 2010 sotia ma insela cu un coleg de servici de-al ei.In Febroarie 2010 am achizitionat o masina in lizing pe numele sotiei,platind avansul ,tacsa de poloare si casco de catre mine,cu banii incasati de mine ,eu avand o SC.Aceste sume depasind 4000EURO.Avansul a fost platit de mine dar pe chitanta a fost trecuta sotia,deoarece dilarul a cerut sa fie achitat avansul de catre sotie.si nu de mine.In 2010 luna octombrie a inaintat divortul,cerand in actiune custodia copilului si pensia alimentara,fara a face referinta partajul,a parasit domiciliul in septembrie.In luna noiembrie am vb.cu i-a si are pretentii la casa acum, si nu stiu ce sa ma fac?
Am nevoie de sfatul dv.cu privire la casa si la masina.Cum pot face dovada in instanta,ca la casa nu am dat nici un ban fratelui pentru cumpararea garsonierei,si ca de fapt vanzarea a fost sub forma de donatie?Si la masina,ca eu am achitat avansul si mai multe rate casco din banii SC?Banii au fost intr-un cont bancar deschis de mine ,pe numele meu si nu pe SC.
Va rog sa-mi spune-ti ce sanse am in instanta sa castig macar casa,in cazul unui partaj!
Va rog sa-mi scrieti pe forum s-au pe adresa de E-mail.gogudany@yahoo.com.
Va multumesc pentru ajutorul acordat!
Situatia dvs. este destul de incurcata.
Bunurile obtinute din mostenire nu sunt bunuri comune.
Trebuie vazute actele de un avocat si discutat in amanunt dearece altfel e greu de spus.De abia dupa aceea puteti primi informatii concrete.
Va fi foarte greu sa probeze cu martori deoarece partea adversa se va opune la audierea rudelor.
Si la interogatoriu e posibil sa nu prea aiba noroc...
O intrebare?
gogudany
Buna seara!
Am o problema si nu stiu cum s-o scot la capat?
Sunt in divort cu sotia si nu stiu daca in cazul unui partaj,a unui ap. de 2 camere,cumparat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita
nicoleta82
Buna ziua. In urma cu 4 ani fratele meu a obtinut un credit ipotecar, garantand cu apartamentul sau.Mentionez ca sunt codebitor la acest credit. Apartamentul ... (vezi toată discuția)