Buna seara!
Am o problema si nu stiu cum s-o scot la capat?
Sunt in divort cu sotia si nu stiu daca in cazul unui partaj,a unui ap. de 2 camere,cumparat in timpul casatoriei,instanta ii va da castig de cauza sotiei,respectiv o cota m-ai mare in masa partajabila,daca aceasta va castiga copilul in intretinere si va fii nevoita sa ma despagubeasca ,ca eu sa parasesc ap.etc.
Ce sanse am sa impart macar 50% din ap.?
Va multumesc!
Teoretic, toate sansele.
Partajul nu tine - neaparat - de incredintarea minorului (s-au mai vazut cazuri, dar as zice ca sunt "de exceptie" ).
Daca sotia pretinde mai mult de 50% trebuie, in primul rand, sa taxeze cererea "la valoare" si sa dovedeasca faptul ca a contribuit cu mai multi bani la achizitionarea imobilului.
Cel care "va obtine" imobilul trebuie sa ii plateasca celuilalt o sulta.
Va multumesc pentru raspuns!
Adevarul este ca sotia nu a participat la achizitionarea ap.ci la o garsoniera care am dobandito de la fratela meu,printr-un contract de vanzare-cumparare,fara clauze intre noi sotii,numai ca in act am avut-o pe sora mea ca procurator de fonduri cu suma de 3000usd.Noi la achizitionarea garsonierei nu am platit suma inscrisa in contract,ci numai suma sorei,mentionez ca suma achitata sorei a avut un termen de 3 ani pentru achitare.In aceea perioada noi eram casatoriti de 9luni si nu eram angajati cu CM.si nu am avut fonduri pentru achizitionarea garsonierei data de fratele meu.Practic a fost un schimb intre mama noastra.Mama detinea un ap de 2 camere pe care la vandut fratelui meu prin contract de v-c,fara clauze si fara banii inscrisi in c-v, ca el sa-mi de-a mie garsoniera lui in aceleasi conditii,fara clauze contractuale.Ce sanse am ca sa pot dovedii ca atat eu cat si sotia nu am avut banii pentru achizitionarea garsonierei si sa nu intre in masa partajabila actualul ap.pe care il detinem?Garsoniera am vanduto dupa 1 an de la achizitionare si am cumparat ap.actual fara sa mai contribuim cu bani in plus.
Va multumesc pentru sfat!