Sunt casatorit de 6 luni si vreau sa divortez ptr ca nu ne mai intelegem. A plecat de acasa de pe data de 17 decembrie si nici pana acum nu sa mai intors. nu avem nimik cumparat impreuna decat niste mobilier. Am 25 de ani si sunt cu ea de 7 ani dar acum contrar a ceea ce imi doresc nu mai merge. va rog spunetimi ce sa fac pentru ca sunt un om distrus. trebuie sa divortez cat mai repede ptr ca sa imi pot reface viata. va rog ajutatima.
Daca si sotia este de acord cu divortul, puteti merge impreuna la un notar sau la ofiterul starii civile si depuneti o cerere de divort comuna, semnata de amandoi.
Dupa un termen de 30 de zile, daca nu va impacati, vi se va desfaca casatoria prin divort.
Altfel, in conditiile in care doamna nu este de acord, va trebui sa va adresati cu cerere catre instanta unde ati avut ultimul domiciliu comun.
Aici va dura ceva mai mult, vor trebui probe, martori.
daca se poate mas duce chiar in acest moment la ofiterul starii civile dar nu cred ca va dori sa se prezinte ptr ca imi tot spune la telefon ca "Daca nu mai vrei sa ramanem in acte impreuna sa ma duc sa depun cererea de divort". tot imi repeta ca ea nu este deranjata sa ramana in acte sotia mea. in schimb yo sunt de alta parere. A parasit locuinta si asta spune multe in conditiile in care yo nu am batuto, nu am jignito, nu mam drogat sau alte probleme. Clar este ca nu am mers amandoi in acceeasi directie in vitza. Domule Procmarci va multumesc de raspuns si o sa va urmez sfatul. va multumesc
Eu va recomand sa introduceti direct actiune in instanta, daca sotia nu doreste un divort simplu in fata notarului, la intanta, in fata judecatorului ea se poate razgandi si sa spuna ca este de acord cu divortul si apoi solicitati judecatorului sa dea hotararea de divort fara sa o motiveze (e bucuria judecatorului atunci cand nu trebuie sa motiveze o astfel de hotarare). Cererea o puteti face chiar dumneavoastra de mana, nu trebuie sa apelati la un avocat. Mai complicat este in cazul in care doriti sa faceti partaj, atunci va recomand sa apelati la serviciile unui avocat.
Va recomand totusi ca pana nu se pronunta divortul sa nu mai achizitionati nimic de valore.
Toate cele bune :)
Daca tot ati stat 7 ani impreuna poate gasiti o cale de impacare, mai ales acum in timpul sarbatorilor.
Alte discuții în legătură
Situație
Claudiu Mușat
Sunt căsătorit de 12 ani cu soția mea , având împreună o fetiță de 5 ani. Soția mea pe fondul unor probleme de natură psihologică ( zic eu, ca să ... (vezi toată discuția)
Divort?
UnTatic
Buna seara!
As avea si eu nevoie de niste sfaturi, idei, comentarii in urma urmatoarelor mele relatari:
Am cunoscut o domnisoara exact acum 4 ani.
Dupa ... (vezi toată discuția)