avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme poprire salariu de catre FISC
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme poprire salariu de catre FISC

buna ziua!
am o mare problema cu aceste popriri pe salariu!incepand cu anul 2005 am fost "angajat" al clubului fc.bihor oradea(club de fotbal) si am avut facut un contract de prestarii servicii,figurand bineinteles la ANAF si CAS avand firma!treaba este ca in acel contract aveam stipulat de catre beneficiar ca se angajeaza a-mi plati toate darile catre stat,lucru care nu l-a facut nici pana acum!
am intentat proces in instanta clubului fc bihor oradea la plata darilor!am castigat primul proces,dar ANAF-ul s-a trezit a face recurs!de ce a facut asta nu imi dau seama deoarece eu incercam a recupera banii de la clubul respectiv pentru ai plati ANAF-ului!in fine,am castigat si recursul,dar ANAF-ul mi-a trimis executari silite,titlurii executorii,etc...asa m-am trezit ca nu-mi pot lua banii deoarece respectivul loc de munca la care sunt acum a primit instintare de am opri toate sumele care-mi sunt adresate!
ceea ce vreau eu sa va intreb este,e normal sa imi opreasca toata suma din salariu?eu am inteles ca numai 30% din salariu au voie sa opreasca!contabilul de unde lucrez mi-a spus ca nu e adevarat,ca nu pentru salariu se opreste 30%,ci pt altceva(numai retin exact despre ce era vorba)!

stima!!!astept un raspuns!
va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Sorin_ksb , utilizator 13:25, 3 Ianuarie 2011
Nu vi se poate popri mai mult de o treime din salariu, su se poate popri integral salariul; este prima data cand aud asa ceva...
Referitor la retinerile din salariu vedeti articolul asta: [ link extern ] .
Referitor la procesul dvs. cred ca este o neintelegere, ANAF nu poate face recurs intr-un proces in care nu este parte.
nego_777 a scris:

Nu vi se poate popri mai mult de o treime din salariu, su se poate popri integral salariul; este prima data cand aud asa ceva...
Referitor la retinerile din salariu vedeti articolul asta: [ link extern ] .
Referitor la procesul dvs. cred ca este o neintelegere, ANAF nu poate face recurs intr-un proces in care nu este parte.

este parte(recurent),la recurs!asa era intimat ca si CAS!

stima!va multumesc pt raspuns domnu nego !:)

[ link extern ]

nr dosar 7107/111/2009

Ultima modificare: Vineri, 24 Decembrie 2010
Sorin_ksb, utilizator
Buna ziua !
Codul Muncii prevede la art. 263 din Codul muncii, ca retinerile nu pot fi mai mari de o treime din salariul lunar net, fara a putea depasi impreuna cu celelalte retineri pe care le-ar avea cel in cauza, jumatate din salariul respectiv!
In aceste conditii este ilegal a vi se retine tot salariul lunar !!! Notificati angajatorul in acest sens .... iar daca nu se conformeaza actionati-l in judecata ...
In ceea ce priveste executarea silita de catre ANAF , nu se intelege din post-ul dvs, cu ce titlu (care este motivul) s-a procedat la executarea silita ( puteti face contestatie la executare in acest caz ) .
adrianmarin a scris:

Buna ziua !
Codul Muncii prevede la art. 263 din Codul muncii, ca retinerile nu pot fi mai mari de o treime din salariul lunar net, fara a putea depasi impreuna cu celelalte retineri pe care le-ar avea cel in cauza, jumatate din salariul respectiv!
In aceste conditii este ilegal a vi se retine tot salariul lunar !!! Notificati angajatorul in acest sens .... iar daca nu se conformeaza actionati-l in judecata ...
In ceea ce priveste executarea silita de catre ANAF , nu se intelege din post-ul dvs, cu ce titlu (care este motivul) s-a procedat la executarea silita ( puteti face contestatie la executare in acest caz ) .

multumesc pt raspuns domnule adrian!craciun fericit!
Doar 30% pt prima executare. Interesant e ce abuzuri indraznesc sa faca cei de la Fisc.

Alte discuții în legătură

Poprire bibiremariana bibiremariana Buna ziua, am un proces in care initial am castigat o suma de bani, drepturi salariale neplatite, avocatul a facut executare silita, am primit banii, ... (vezi toată discuția)
Executare dubla pe salariu celebris3 celebris3 Buna ziua! Am rugamintea sa ma indrumati si pe mine ca sa fac in urmatoarea situatie: In urma unui proces trebuia sa restitui o suma de bani pana la o anume ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flowerk flowerk Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca exista o lege in Romania cu referire la credite bancare, durata de timp de cand au fost luate si dreptul de a pune ... (vezi toată discuția)