avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... discutii juridice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

discutii juridice

Buna ziua. Respectuos va rog sa-mi raspundeti la o intrebare: Am fost ucenic,3(trei ani),forma de inv.comasat(doua trim. practica si unul carte- vara ,vacanta 24 de zile(numai). Pe parcursul celor trei ani am primit salariu(anul I - aprox.654 lei,anul II, ~750 lleisi anulIII-~l200 lei si abonamente de calatyorie,ptr, autobuzele uzinei 'gratuit ptr. 3o km..ACUM : Aceasta vechime nu este ment in cartea de munca(scrie-angajat din sc, profesionala, dar eu consider ca s.ar putea denumi vechime in munca: dv. ce credeti, si daca se poate denumi" vechime in munca" ce pasi considerati ca trebuie sa urmez?( adeverinte?, actiuni in instanta-contencios? -- Va multumesc! Sarbatori Fericite!.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 27 Decembrie 2010
ar trebui sa contestati in instanta.
catre,athe -Multumesc, puteti sa-mi dati mai multe amanunte,va rog. Cum ar tr sa fac, unde sa indrept petitia, cum as putea contrui apararea ,ce documente... Cu mii de multumiri! Sarbatori Fericite ,athe. Sunt alexccc.
Ce inregistrari sunt facute in carnetul de munca al dvs? ... nu prea vad eu ce sa contestati in instanta... care este perioada in care ati fost ucenic?
Va salut,freeelis, In carnetul de munca scrie"angajat din sc profesionala".Perioada este l972-l975, invatamant comasat( doua trim practica si unul carte- ucenicie la locul de munca).Eu doar mi-am dat cu parerea avand in vedere ca s-au primit bani pe parcursul celor trei ani si s-a lucrat pe timpul verii( concediul de odihna era de 24 zile- nu cum aveau toti copii de aceasta varsta). Va multumesc f. mult! Sarbatori Fericite!
Parerea mea este ca acea perioada constituie vechime in munca ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de ucenicie anisu anisu va rog sa imi dati cat mai multe detalii privind intocmirea unui contract de ucenicie la locul de munca (clauze , de ce trebuie tinut cont, remuneratie, ... (vezi toată discuția)
Incadrare -ucenic Daliborka Daliborka Buna ziua va rog imi puteti explica ce modificari au intervenit la legea privind ucenicia in cazul in care o societate (domeniu de activitate : Activităţi ... (vezi toată discuția)
Care este legislatia in care era prevazuta plata elevilor care ... rurs umsadu rurs umsadu Care este legislatia in care era prevazuta plata elevilor care faceau practica in uzine? (vezi toată discuția)