avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii - Ghidul angajatorului / Scutiri impozit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii - Ghidul angajatorului / Scutiri impozit

Buna ziua,

De curand am avut o discutie in contradictoriu cu cineva cu privire la scutirile de la impozit in cazul in care o firma angajeaza studenti si care este procentul impozitului pentru contractele de colaborare.
Mai concret, eu sunt angajat la o firma prin contract de colaborare , iar salariul nostru este constituit din comisioanele pe serviciile vandute + o parte fixa la atingerea anumitor praguri de servicii vandute.

In acest sens , as avea rugamintea sa imi raspundeti la cateva intrebari.
1. Angajatorul este scutit de impozit daca angajeaza studenti sau persoane aflate in somaj.
2. Cum se impoziteaza contractele de colaborare ( care este procentul )?

Eu am inteles ca ar vorba de 16% , cand noua de fapt ne retin 27% din salariu.
Tot o nelamurire pe care o am este pentru ce anume ni se opreste impozitul respectiv ? CAS nu ni se plateste , in somaj, daca plecam de la locul de munca, nu intram, iar la pensie ma indoiesc ca se adauga vechime avand in vedere ca nu avem carte de munca.

Cam atat pentru moment , as mai avea cateva nelamuriri , dar depinde de raspunsurile la intrebarile si nelamuririle de mai sus.
Va multumesc anticipat si va urez Sarbatori fericite

Cu deosebita stima,
Alex Milotin

Cel mai recent răspuns: Milotin , utilizator 14:43, 25 Decembrie 2010
este scutit de impozit daca angajeaza persoane aflate in somaj.
Multumesc pentru lamurirea cu somajul , dar aia a fost mai mult ca o completare. Pe mine intereseaza mai mult legat de partea cu studentii , si partea cu impozitul oprit.
impozitul pe profit este de 16% insa pana la 27% reprezinta plata asigurarilor de sanatate si somaj.
Daca ati putea sa imi dai un raspuns mai concret , as aprecia.
Eu din cate stiam , daca nu ai carte de munca deschisa sau contract de munca , nu beneficiez de somaj si nici de asigurare medicala.

Eu sunt angajat prin contract de colaborare.
Facilitatile se acorda numai pentru angajarea cu c.i.m. ...contractul de colaborare nu confera prestatorului calitatea de salariat.
In baza unui astfel de contract nu se beneficiaza de somaj.

Alte discuții în legătură

Salarizare alex86add alex86add HRISTOS A INVIAT!! As dori sa stiu daca o Asociatie de proprietari angajeaza cu contract partial de munca o femeie de serviciu oferindu-i un ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare? anamaria.dabija anamaria.dabija Buna ziua, In situatia in care eu, ca firma, am nevoie de cateva persoane fizice pentru completarea unor chestionare (probabil cativa studenti pentru 2-3 ... (vezi toată discuția)
Informatii srl-d / srl debutant danielbadea danielbadea Buna ziua, Doresc sa incep demersurile pentru infiintarea unui SRL-D (mentionez ca inteplinesc conditiile pentru deschiderea unui SRL Debutant si [b]nu[/b] ... (vezi toată discuția)