avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de colaborare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de colaborare?

Buna ziua,

In situatia in care eu, ca firma, am nevoie de cateva persoane fizice pentru completarea unor chestionare (probabil cativa studenti pentru 2-3 saptamani), cum procedez cu plata acestora?
Ce tip de contract ar trebui incheiat intre societate si aceste persoane (am inteles ca nu mai exista contracte de colaborare cu persoane fizice) si ce impozite ar trebui sa achite societatea, dar si ei pentru aceasta activitate?

Va multumesc anticipat :">
Anamaria
Cel mai recent răspuns: anamaria.dabija , utilizator 13:40, 14 Ianuarie 2010
Puteti sa incheiati conventii civile pe perioada de derulare a actiunii.
In acest tip de contract veti stipula modalitatea de plata (poate fi cash), data pana la care se va face plata, si, eventual, oprirea la sursa a impozitului de 16%.

In rest societatea nu mai are nici un fel de obligatii fiscale.

Daca doresc studentii sa se duca si sa-si plateasca ei contributiile de sanatate, somaj si pensie este fix problema lor (desi ma indoiesc ca vor fi interesati de chestia asta. la acest moemnt le trebuie bani nu pensie)
Multumesc frumos pentru raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila Participant Participant Buna ziua! Mentionez ca este prima mea intrebare pe acest forum. In momentul de fata lucrez la o firma cu carte de munca CIM si toate drepturile. ... (vezi toată discuția)
Persoane fizice neautorizate ion g ion g poate sa-mi spuna cineva ,va rog,daca o societate poate colabora cu o persoana fizica neautorizata in baza unei conventii civile de prestari servicii? ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare (conventie civila) nekbv nekbv Buna seara, Doresc sa stiu care este metoda prin care un SRL poate colabora cu o persoana fizica neautorizata. Acea persoana nu poate fi angajata, deoarece ... (vezi toată discuția)