avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... magazin la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

magazin la parterul blocului


Buna seara,la parterul blocului unde locuiesc sunt deschise doua magazine. Proprietarii respectivelor apartamente,de la parter, au inchiriat satiul un (dormitor) "magazinelor". Un mag. este alimentar, iar al doilea este fast food. Mentionez, intrarea in magazine se face din afara,sa construit scara,sa montat usa in locul ferestrei etc).Intrebare,Chiriasii participa la repartizarea cheltuielilor administrative, sau numai proprietarii respectivelor apartamente.Cheltuieli pe cota parte indiviza, pe nr. de persoane,fond de reparatii,etc.)Acum aceste magazine nu sunt afisate pe lista de plata a cheltuielilor administrative. P.S.Unul din chiriasii magazinelor este chiar presedintele de asociatie!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:45, 24 Decembrie 2010
Pe lista de plata trebuie sa apara apartamentele asa cum au fost dintotdeauna, indiferent de actualii chiriasi sau utilizatori. Un proprietar poate sa-si inchieze spatiul sau unuia sau mai multor chiriasi, persoane fizice sau juridice. Dar prin intelegere cu asociatia, in anumite cazuri pot sa apara pe lista de plata si chiriasii. Noi avem in aceasta situatie o banca ce este chirias si apare pe lista acea banca. Dar apare si proprietarul cu o parte din spatiu pe care nu l-a inchiriat.
Toate apartamentele si spatiile comerciale dintr-un bloc participa la cheltuieli in conformitate cu legea 230/2007. In normele de aplicare a legii sunt prezentate distinct cheltuielile. De exemplu sunt o serie de cheltuieli care se repartizeaza pe suprafata utila a apartamentului sau spatiului cu alta destinatie, indiferent de numarul de persoane (indemnizatii si salarii, reparatii, fond de reparatii, cheltuieli administrative, etc).
Apoi sunt cheltuieli ce se repartizeaza pe numar de persoane ce locuesc sau desfasoara activitati in aceste spatii. Numarul de persoane pentru agentii economici se stabileste printr-o conventie incheiata de asociatie cu fiecare agent economic.
Cheltuielile cu utilitatile contorizate se platesc de fiecare conform rezultatului contorizarii, indiferent ca este persoana fizica sau juridica, indiferent de suprafata si numar de persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)
Referitor la societatile comerciale care detin spatii in proprietate aflata la parterul blocului migaste migaste Buna ziua, sunt administrator la un bloc ce are la parter, de-o parte si de alta a intrarii din fata, doua societati comerciale, proprietare la randul lor a ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment bellefille bellefille Proprietarul unui spatiu comercial ,aflat la parterul unui imobil de locuinte ,care este inchiriat este obligat la plata fond rulment si daca da cum se ... (vezi toată discuția)