avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunostere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunostere minor

V-as fi indatorata daca ati face putina lumina in cazul meu. Sunt mama unui copil de 1 an si jumatate, tatal avand dubla cetatenie, romana si vest europeana. Copilul nu a fost recunoscut. Intrebarea este, il pot da in judecata pentru stabilirea paternitatii si a pensiei alimentare fara ca el sa aiba vreun drept asupra copilului? Ar obtine si copilul dubla cetatenie? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: NicoletaMd , utilizator 17:58, 25 Decembrie 2010
Este dintr-o relatie in afara casatoriei...:(
Atunci este valabila concluzia formulata de colega mihaela 88.
Daca nu se mai poate face nimic pe cale legala la noi, sa studiez legile celuilalt stat? Sau este inutil?
NicoletaMd a scris:

Daca nu se mai poate face nimic pe cale legala la noi, sa studiez legile celuilalt stat? Sau este inutil?

Doamna,

Bineinteles ca se mai poate face ceva ...in Romania. Din momentul nasterii copilului si pana la varsta de 1 an mama are dreptul sa ceara stabilirea paternitatii si face aceasta cerere in numele ei. Ea pierde acest drept in momentul in care copilul implineste varsta de 1 an. Dar...copilul, la randul lui, are dreptul de a cere stabilirea paternitatii toata viata lui (se spune ca acest drept este impresciptibil). Pentru ca minorul nu are capacitatea juridica de a face el insusi aceasta cerere cat timp este minor, legea da dreptul mamei sa faca aceasta solicitare in numele minorului pana cand acesta implineste varsta de 18 ani. Altfel spus, asistam la un drept al minorului exercitat de mama in numele copilului sau. O discutie similara unde la fel se exprima opinii contrare (dar din fericire e si un avocat care avea chiar in derulare un caz similar cu al dvs. unde mama exercita acest drept in numele copilului sau) gasiti la www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc mult. Craciun Fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate mihaela222 mihaela222 Baiatul meu are 14 ani. Tatal lui biologic nu a vrut sa-l recunoasca la nastere. Va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa-l oblig acum sa faca testul de ... (vezi toată discuția)
Recunoasterte copil prin testul adn cobra2009 cobra2009 am avut o relatie cu baiatul unei vedete renumite din urma careia a rezultat un copil,respectivul este constient dar nu vrea sa recunoasca legal.Va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Paternitate si pensie alimentara dellya dellya Am o fetita de 1 an si 3 luni rezultata dintr-o relatie mai putin serioasa si la nasterea ei tatal,asa cum era de asteptat nu a recunoscut-o! Intrebarea mea e ... (vezi toată discuția)