avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate; perioada lucrata numai in alt ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate; perioada lucrata numai in alt stat

buna am o intrebare daca ma poate ajuta cinevaam lucrat in spania din anul 2002 pana in anul2007 cand mam imbolnavit de diabet dependent de insulina in romania nu am lucrat niciodata cu carte de munca se pot aduce ani de acolo si sa/i trec pe catrea de munca in romania as vrea sa ma pensionez pentru bola
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:22, 25 Decembrie 2010
Periadele lucrate in alte state nu se trec in carnetul de munca. Din nefericire nu puteti beneficia de pensie din partea statului roman intrucat nu ati contribuit la sistemul public de pensii.

Altfel spus, pensia se determina in functie de veniturile pentru care ati platit CAS. Intrucat nu ati realizat venituri in Romania, venituri din care sa se retina CAS, nu puteti beneficia de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata in alt stat - pensie comunitara lilia capatina lilia capatina LUCREZ INTR-O FAMILIE IN SPANIA LEGAL SI COTIZEZ LA SEG.SOCIALA.AS VREA SA STIU DACA ACESTI ANI SE VOR CUMULA LA VECHIMEA IN MUNCA PENTRU PENSIA DIN ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - diabet gabrielsavu gabrielsavu Care este sansa mea de a fi pensionat inainte de vreme sau cand pot fi pensionat si in ce conditii ? Am 54 de ani, Sufar de diabet insulino-dependent din anul ... (vezi toată discuția)
Pensie mire_bebe mire_bebe buna.mama mea a fost diagnosticata cu diabet zaharat si acum 2 luni si este dependenta de insulina.are 40 de ani si o vechime de 3 ani ,poate beneficia de ... (vezi toată discuția)