avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri comune instrainate inainte de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri comune instrainate inainte de partaj

Sunt divortat de 10 ani si acum am fost dat in judecata de fosta sotie pentru partaj. Am avut un autoturism dobandit cu patru ani inainte de divort si pe care l-am instrainat la sapte ani de la divort. Cum se stabileste valoarea acestui autoturism pentru partaj?
Valoarea se poate stabili de comun acord sau prin expertiza.
Autoturismul era bun comun sau bun propriu ?
Era dobandit in timpul casatoriei deci, desi era inmatriculat pe numele meu ar trebui sa fie considerat bun comun. Poate fi considerat si ca nefiind bun comun?
Mai aveti si alte bunuri in afara de acesta de impartit?
Avea natura juridica de bun comun.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, mai sunt si alte bunuri , ceva electrocasnice, care in mod natural au ajuns la gunoi in 10 ani.
De fapt, nici masina nu stiu cum va mai putea fi expertizata, cel caruia i-am vandut-o probabil a dus-o si el la remat.
Depinde diin ce bani ati luat aceste bunuri... Sau cum altfel le-ati obtinut.
De asta depinde calitatea de bun comun sau propriu, pe langa data dobandirii lor.
Va da in judecata numai pentru niste mobile fara valoarea prea mare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)