avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rog sfat in vederea recuperarii permisului de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rog sfat in vederea recuperarii permisului de conducere!

Buna ziua,
In luna august a anului in curs am avut un accident de masina, in urma caruia am ramas fara permis de conducere. Tin sa precizez ca eram singur in masina si ca nu am avut nici o coliziune cu nici un participant la trafic ci pur si simplu masina a iesit pe camp, parasind carosabilul. Am fost depistat cu o alcolemie de 0.88 mg/l alcool pur in aerul exipirat , iar cele doua probe biologice luate la interval de o ora una de cealalta au fost :1) 1,80 respectiv 2) 1,70 in descrestere
Lasand la o parte ca am platit analizele cu banii personali, rezultatul a venit abia dupa 3 luni, la sfarsitul lunii noiembrie. Am fost la parchet in luna decembrie, iar in ianuarie urmeaza sa ma prezint la tribunal.
De asemenea precizez ca din luna august , mi-a fost retinut permisul de conducere si mi-a fost eliberata o dovada fara drept de circulatie.
As dori sa stiu, daca perioada aceasta de 5 luni (august 2010- ian 2011) se va calcula la perioada pe care mi se va lua permisul, si avand in vedere cele spuse mai sus , pe ce perioada nu voi putea conduce pe drumurile publice.
E prima abatere, am recunoscut fapta... insa vad ca demersurile sunt foarte grele...
Astept un raspuns de la dvs
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:04, 26 Decembrie 2010
tm_09_bul a scris:

Ok, am inteles. Nu ramane decat sa astept sa merg in judecata si apoi sa se finalizeze toata treaba. Mie personal mi se pare absurd sa stai 5 luni de zile si ulterior sa ti se impuna sa mai stai inca un an fara sa se tina cont de cat astepti pana se judeca fapta savarsita.
O ultima intrebare as mai avea. Avocatul meu spunea ca pe 20 ian 2010 cand va trebui sa ne prezentam la judecatorie se va si finaliza cazul. Spuneati ca dupa un an pot sustine examenul in vederea obtinerii permisului de conducere, asta inseamna ca pe 20 ian 2012 pot sa dau deja examenul??? Si inca ceva, am inteles ca trebuie facuta o reabilitare... Cum si dupa cat timp de la pronuntarea deciziei finale irevocabile se poate face reabilitarea?
Va multumesc tuturor ptr promptitudine si ptr timpul acordat!
Cu stima,

Nu ar trebui sa uitati ca ati savarsit o infractiune...si exista si pedeapsa cu inchisoarea prevazuta de lege...
Faptul ca aveti sansa de a primi o pedeapsa cu suspendare inseamna destul de mult cat sa nu fiti suparat.
Pe timpul lui Ceausescu faceati inchisoare cu executare conform legii...
Este normal sa nu aveti sansa de a conduce o vreme...

avocat Claudiu Lascoschi
Data post: Duminica, 26 Decembrie 2010, 18:58
CRACIUN FERICIT TUTUROR !

Nu ar trebui sa uitati ca ati savarsit o infractiune...si exista si pedeapsa cu inchisoarea prevazuta de lege...
Faptul ca aveti sansa de a primi o pedeapsa cu suspendare inseamna destul de mult cat sa nu fiti suparat.
Pe timpul lui Ceausescu faceati inchisoare cu executare conform legii...
Este normal sa nu aveti sansa de a conduce o vreme...

avocat Claudiu Lascoschi

Nu vreau sa comentez mai mult ,dar de fiecare data acest tip de abordare al unui user,prins cu "ocaua mica" la volan,care uita de ce a ajuns in situatia respectiva,uita ca el trebuia sa cumpaneasca inainte de a se urca la volan si doreste,ca si cum nimic nu s-a intamplat sa revina pe sosele,eventual fara a fi invata nimic din patanie.
Acesti useri uita ca societatea,prin aplicarea legii se apara tocmai pentru ca aceste pericole sa nu mai existe.
Stimati domni conducatori auto,care vreti sa va urcati cat mai repede la volan,dupa ce ati "comis-o",pauza aceasta este in favoarea dvs pentru a cumpani,ce nu ati cumpanit inainte,dar in primul rand pentru a nu mai repeta greseli ,care viata demonstrat ca pun in pericol si viata altor participanti la trafic.
Da, ceea ce este suparator este tocmai atitudinea pe care o au fata de fapta si fata de posibilele sale urmari...
Sper ca in instanta sa nu isi manifeste nemultumirea pentru ca este vinovat ca a savarsit o infractiune din culpa sa exclusiva...
O atitudine lipsita de regret ar putea sa ii cauzeze probleme neplacute chiar daca nu va mai avea dreptul de a conduce destul timp...
Daca ar enerva instanta ar putea sa ii aplice o pedeapsa cu executare deoarece daca nu a inteles ca a gresit se poate trage concluzia ca trebuie reeducat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut Andreiuu Andreiuu Am avut un accident minor...o usoara tamponare,mentionez ca nu sunt victime....Mi`a iesit alcoolemia la probele de sange 1.20 si 1.05...Acu urmeaza sa ma ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru ca am condus sub influenta alcoolului cosmin32 cosmin32 mi-a iesit 0.85 in aerul expirat.am auzit ca se poate lua permisu inapoi pana se judeca dosaru.este adevarat? (vezi toată discuția)
Alcoolemie noul cod penal mirc94 mirc94 buna ziua, in luna iulie am fost prins la volan cu o alcoolemie de 1.5 in sange. dupa ce am fost al procuror, acesta a tot amanat iar acum am aflat ca noul ... (vezi toată discuția)