avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Cine ma poate ajuta cu o lamurire?
Parinti mei au un contract de intretinere cu doi batranei, nu exista nici un fel de probleme insa acea casa doresc sa mi-o dea mie unde eu intentionez sa imi construiesc propria locuinta. Cum se procedeaza pentru a intra eu in drepturile celor ce raman dupa ei, totodata sa pot construi linistit. Si nimeni sa nu imi mai poata ataca eventualul drept la proprietate.

Ex. Nici macar parinti mei (nu este cazul dar sa zicem Doamne fereste.)
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Decembrie 2010
bazu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:45, 25 Decembrie 2010
pana nu vor deceda cei doi batrani dvs nu puteti construi nimic.
contract de vanzare-cumparare intre parinti (proprietari de drept) si dvs. Urmeaza a se insera o clauza privind respectarea dreptului de habitatie a celor doi batrani.
Devenind proprietar cu acte-n regula, se pot demara procedurile de autorizare a modificarilor/reparatiilor/constructiilor.
dinu cezar a scris:

contract de vanzare-cumparare intre parinti (proprietari de drept) si dvs. Urmeaza a se insera o clauza privind respectarea dreptului de habitatie a celor doi batrani.
Devenind proprietar cu acte-n regula, se pot demara procedurile de autorizare a modificarilor/reparatiilor/constructiilor.

Parintii ce sa vanda? Clauza de intretinere?#-o

Este un contract de intretinerea celor doi batranei. Daca nu se respecta clauza contractul poate fi anulat. Sunt destule actiuni in acest sens.
@athe are dreptate.
parintii sunt proprietari deci pot sa instraineze.
indicat ar fi sa se faca un act aditional la contractul de intretinere prin care sa se stipuleze ca in cazul in care debitorii obligatiei de intretinere nu isi respecta obligatia, creditoarii sa nu mai poata cere rezolutiunea contractului ci doar transformarea obligatiei de intretinere intr-o suma de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager adryan81bz adryan81bz parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezilia un cv-c apartament cu clauza de intretinere? daniela63 daniela63 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu 2 ani, tatal meu, in varsta de 74 de ani, impreuna cu sora mea (42 ani )si cumnatul meu ... (vezi toată discuția)
Contract de transmisiune imobiliara coke coke In 1992 se incheie un astfel de contract intre un tata si unul dintre fiii lui, impreuna cu nora. Obligatia dobanditorilor era de a le acorda batranilor ... (vezi toată discuția)