avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Buna seara, a-si avea si eu o intrebare....
In urma unui accident, in PV, faptuitorul poate avea si calitate de martor?
Mai exact, cineva nu mi-a acordat prioritate si l-am lovit in spate.....ulterior eu am fost sanctionat pentru ca, nu am pastrat distanta, iar el in PV, figureaza si ca martor....
P.V. a fost intocmit in lipsa mea pe data de 23.11, iar eu , am fost chemat sa il semnez pe 25.11, la obiectiuni am mentionat ca, nu-mi apartine fapta....
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Decembrie 2010
SorinF, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:58, 26 Decembrie 2010
Faptuitorul este o prezumtiva parte intr-un proces, si nu poate fi martor.
Adica EU depun marturie pentru MINE ca sunt nevinovat??
Nu poate fi martor .
In procesul verbal despre care precizati , daca este unul de constatare a contraventiei , este contravenient .
Iar daca procesul verbal este unul de constatare a infractiunii , atunci este faptuitor , o calitate distincta fata de cea de martor .
Martor nu se poate sa fie dar daca se va dovedi ca l-ati lovit in spate nu veti fi exonerat de raspundere...
Daca in acceptiunea politistului constator cel in cauza nu are nicio culpa in legatura cu accidentul sau evenimentul rutier produs,indiferent sub ce aspect,penal sau contraventional,il poate insera ca martor.
Eventualele cercetari ulterioare ,pot sau nu pot dovedi ca poate sau nu poate avea aceasta calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda + suspendare permis. pv semnat Diana2 Diana2 Buna ziua, Am fost oprita de agentul constatator, mi-au fost controlate actele si pe urma mi s-a spus ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni. Am ... (vezi toată discuția)
Amendat fara a savarsi vreo contraventie faleza faleza am fost oprit de un agent de circulatie si dupa verificarea documentelor,a rovinietei ,a incarcaturii ,mi-a adus la cunostinta ca nu purtam centura de ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv rutier pentru o declaratie a unui martor... donpedros donpedros O rugaminte,va rog! Am primit amenda si suspendare permis ptr.30 zile in urma unei declaratii a unui martor. La data respectiva am parcat in acel loc ... (vezi toată discuția)