avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... neplata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

neplata intretinerii

Exista la noi un bloc, un smecher mare, cu doua apart. care nu plateste din 2006 intretinerea. De fiecare data promite ca "maine" si apoi nu-l mai vede nimeni. Totusi, a avut bani sa cumpere al doilea apartament in acelasi bloc, pe care l-a renovat.
Administratora imi spune ca a fost dat in judecata, ca s-a platit un avocat, ca s-a castigat procesul si ca organele executorii nu pot recupera banii ! Este adevarat ? eu cred ca ma minte. Daca ar fi fost dat in judecata si castigat procesul de catre administratie, s-ar fi recuperat ceva. Pe de alta parte vicepresedintele imi spune ca nu sunt bani de avocat pentru a se ocupa de acest caz de nesimtire sau sfidare fata de noi toti.
De cateva zile s-a conceput o noua cerere adresata locatarului rauplatnic, cu amenintarea de a fi dat in judecata. In anexa se specifica anul 2006 de cand nu a mai platit. Cine ne minte ? Daca am face toti ca el (si el nu este sarac, desigur) unde am ajunge ? Este justitia atat de oarba sau ineficienta, sau suntem mintiti continuu de comitetul de bloc.
Ce pot face eu ca locatar corect ? Pot cere dovezi ca s-a castigat procesul ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:15, 30 Decembrie 2010
@rain4est

Nu am amanunte despre asa zis-ul proces, vicepresedintele este vag in afirmatii, totusi confirma ca ar fi contactat un avocat. Sustine ca este o chestiune care va dura niste ani si ca administratia trebuie sa plateasca in acest timp toate cheltuielile. Se pare ca i s-a pus rauplatnicului o somatie pe usa sau in cutia de scrisori. A promis ca va achita si nu s-a tinut de cuvant. De altfel numai asa spune mereu "maine voi plati". Si dispare o vreme.
Executarea silita cum se face daca el se da disparut ? Am senzatia ca legea nu este destul de dura. Practic nu se poate vinde apartamentul.
Nu cred ca au trecut 3 ani, deoarece anul trecut tot le-am spus sa actioneze cumva, pentru ca daca facem cu totii asa ce s-ar alege de imobilul nostru ? Pe mine ma deranjeaza sa platesc si pentru el, caci se plateste de undeva, din banii proprietarilor, altfel ar fi haos.
Voi prezenta administratiei toate informatiile adunate pe acest forum sa vedem daca reactioneaza cumva. Altfel trebuie sa-mi vad de treaba.
rain4est a scris:
Procesul + investirea + etapele de executare silita, nu dureaza mai mult de 6 luni de la deschiderea procesului.

Glumiti sau chiar credeti in masurile de accelerare a procedurilor spuse la televizor de guvernanti!?
Avem pe rol in permanenta 3-4 procese intre asociatie si restantieri.
Doar procedura somatiei conform OG 5/2001 ar putea dura cateva luni dar in nici un caz cu ajungere la executare.
Pe calea procedurii civile cel mai scurt proces a durat exact un an de la introducerea actiunii pana la obtinerea hotararii. Nu am mai investit si executat ca a venit si-a achitat.
Avem acum un apartament care s-ar putea vinde la licitatie prin executor in 17 ianuarie 2011(a 3-a incercare dupa scaderea pretului...). Am introdus actiunea in instanta in ianuarie 2008, deci 3 ani. Am castigat la judecatorie, apoi la tribunal, apoi a contestat iar, a facut contestatie la executare.... Si nu este singurul caz, asa se inatampla in multe procese.
Unele se limpezesc intradevar mai devreme atunci cand restantierul intelege ca va pierde si va cheltui mai mult. Atunci vine la asociatie si plateste iar asociatie-si retrage actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa suportam locatari taxele de executor judecatoresc Ilincuta Ilincuta Buna seara, Intrebarea mea este, daca este corect sa suportam noi locatarii cheltuielile cu executorul judecatoresc. Doamna administrator ne-a pus sa platim ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie propietari eugenb2008 eugenb2008 Asociatia noastra are probleme cu cativa locatari care au restante la intretinere. Au fost dati in judecata unde s-a castigat procesul cu restantierii. Dupa ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? buhatel buhatel buna ziua. sunt locatarul unui bloc care are si o asociatie de proprietari,asociatie care are restante regiei de apa de 18000 lei restate care sunt produse de ... (vezi toată discuția)