rain4est a scris:
Procesul + investirea + etapele de executare silita, nu dureaza mai mult de 6 luni de la deschiderea procesului.
Glumiti sau chiar credeti in masurile de accelerare a procedurilor spuse la televizor de guvernanti!?
Avem pe rol in permanenta 3-4 procese intre asociatie si restantieri.
Doar procedura somatiei conform OG 5/2001 ar putea dura cateva luni dar in nici un caz cu ajungere la executare.
Pe calea procedurii civile cel mai scurt proces a durat exact un an de la introducerea actiunii pana la obtinerea hotararii. Nu am mai investit si executat ca a venit si-a achitat.
Avem acum un apartament care s-ar putea vinde la licitatie prin executor in 17 ianuarie 2011(a 3-a incercare dupa scaderea pretului...). Am introdus actiunea in instanta in ianuarie 2008, deci 3 ani. Am castigat la judecatorie, apoi la tribunal, apoi a contestat iar, a facut contestatie la executare.... Si nu este singurul caz, asa se inatampla in multe procese.
Unele se limpezesc intradevar mai devreme atunci cand restantierul intelege ca va pierde si va cheltui mai mult. Atunci vine la asociatie si plateste iar asociatie-si retrage actiunea.