avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... singura cu 2 copii, cu casa si stam la mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

singura cu 2 copii, cu casa si stam la mama

"sarbatori fericite" la toti,
as dori un sfat la situatia cumnatei mele, divortata, cu 2 copii minori in intretinere
si nu poate avea acces la garsoniera sa care este ocupata abuziv de fostul sot, o persoana periculoasa, violenta,
cu antecedente penale, fara loc de munca. In urma plangerii la politie i s-a spus sa-si caute chirie,
fiind nevoita sa se mute la soacra mea la 12 km de oras iar copilul cel mare sa faca naveta la scoala.
Mentionez ca e disperata si nu stie ce sa faca. In speranta unui raspuns va multumesc anticipat.
damian
Cel mai recent răspuns: damian gica , utilizator 20:52, 29 Decembrie 2010
inteleg ca avaut loc divortul insa ce ne uteti spune despre partaj? cine este proprietarul imobilului - fostul sot, fosta sotie sau este inca bun comun?
cereti pe calea ordonantei presidentiale, evacuarea lui din locuinta
Plangere penala impotriva agresorului (fost sot!) care ocupa abuziv acea locuinta prin violenta, si in acelasi timp o sesizare la autoritatile locale...
Proprietara e fosta sotie iar sesizare a depus deja la politie, a vorbit si cu un avocat care i-a zis sa mai astepte.
Daca garsoniera este bunul propriu al mamei minorilor, varianta este aceea a unei actiuni pe rolul instantei de evacuare al fostului sot din imobil si obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile in acest sens, hotarare care poate fi pusa in executare ulterior daca si atunci acesta refuza sa paraseasca imobilul.

Alte discuții în legătură

Divorțată- evacuare fost sot Mihaela Gherghin Mihaela Gherghin Casa este a mea cumpărată inainte de căsătorie iar la divorț copiii o fetița și un băiată mi-au fost încredințați mie la locuința mea iar soțul ... (vezi toată discuția)
Despre evacuare din imobil si interdictie fata de sot. gabi1ro gabi1ro Buna.De buna voie eu propietarul unui imobil am lasat sa locuiasca o perioada de timp scurt, un cuplu din partea sotului meu fara a pretinde chirie insa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt ... bimola bimola Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt mama și tata. In acel apartament locuiește sora mea, care a divorțat, împreună cu fetița ... (vezi toată discuția)