In 2008 am deschis o societate comerciala tip SRL cu profil constructii rezidentiale si nerezidentiale, careia ,in urma introducerii impozitului forfetar (mai 2009),i-am suspendat activitatea pe termen de 3 ani,din lipsa de comenzi prestari servicii.Acum as vrea sa imi deschid un birou -agentie matrimoniala. As avea doua intrebari:1.Pot desfasura aceasta activitate doar printr-o autorizatie tip persoana fizica(PFA),pe care urmeaza sa mi-o infiintez ,sau am nevoie de un SRL? si intrebarea 2:Cum este mai avantajos pt. mine d.p.d.v. financiar (cheltuieli,impozite,taxe),sa reintru in activitate cu SRL-ul schimband profilul activitatii si denumirea firmei, sau sa-mi desfasor activitatea prin PFA, binenteles daca este posibila autorizarea agentiei? Va multumesc si va doresc un an mai bun ca cel care a trecut.......
Codul CAEN pretabil la activitatea pe care doriti sa o desfasurati este:
- 9609 Alte activitati de servicii n.c.a.
Nu stiu in ce masura puteti sa desfasurati activitatea pe o PFA, deoarece la registru comertului pentru aceasta forma de comerciant va vor solicita pregatirea profesionala in acest sens. Incercati sa infiintati o intreprindere individuala mai bine, regimul fiscal fiind ca la PFA.
Daca doriti sa va desfasurati activitatea pe SRL costurile de completare a activitatii cu codul de mai sus in situatia ca nu il aveti si autorizarea acestuia, reluarea activitatii , implica niste costuri destul de mari.
Infiintarea unei intreprinderi individuale costa in jur de 250 ron.
activitatea nu este reglementata printr-un act normativ care sa conditioneze desfasurarea in baza unei pregatiri speciale sau unei experiente profesionale minima. La dosarul de inmatriculare este suficienta depunerea ultimului act de studii.