avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Agentie matrimoniala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Agentie matrimoniala

In 2008 am deschis o societate comerciala tip SRL cu profil constructii rezidentiale si nerezidentiale, careia ,in urma introducerii impozitului forfetar (mai 2009),i-am suspendat activitatea pe termen de 3 ani,din lipsa de comenzi prestari servicii.Acum as vrea sa imi deschid un birou -agentie matrimoniala. As avea doua intrebari:1.Pot desfasura aceasta activitate doar printr-o autorizatie tip persoana fizica(PFA),pe care urmeaza sa mi-o infiintez ,sau am nevoie de un SRL? si intrebarea 2:Cum este mai avantajos pt. mine d.p.d.v. financiar (cheltuieli,impozite,taxe),sa reintru in activitate cu SRL-ul schimband profilul activitatii si denumirea firmei, sau sa-mi desfasor activitatea prin PFA, binenteles daca este posibila autorizarea agentiei? Va multumesc si va doresc un an mai bun ca cel care a trecut.......
Ultima modificare: Duminică, 26 Decembrie 2010
STEFAN124, utilizator
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 10:18, 27 Decembrie 2010
puteti desfasura aceasta activitate ca si PFA.
Codul CAEN pretabil la activitatea pe care doriti sa o desfasurati este:
- 9609 Alte activitati de servicii n.c.a.
Nu stiu in ce masura puteti sa desfasurati activitatea pe o PFA, deoarece la registru comertului pentru aceasta forma de comerciant va vor solicita pregatirea profesionala in acest sens. Incercati sa infiintati o intreprindere individuala mai bine, regimul fiscal fiind ca la PFA.
Daca doriti sa va desfasurati activitatea pe SRL costurile de completare a activitatii cu codul de mai sus in situatia ca nu il aveti si autorizarea acestuia, reluarea activitatii , implica niste costuri destul de mari.
Infiintarea unei intreprinderi individuale costa in jur de 250 ron.
activitatea nu este reglementata printr-un act normativ care sa conditioneze desfasurarea in baza unei pregatiri speciale sau unei experiente profesionale minima. La dosarul de inmatriculare este suficienta depunerea ultimului act de studii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie matrimoniala online ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Sunt in cautarea de informatii pentru deschiderea unei agentii matrimoniale online. In acest caz care sunt demersurile? Cui trebuie sa ma adresez ... (vezi toată discuția)
Afacere cu produse handmade- ce este legal ? campeand campeand Buna ziua , As dori sa va intreb , in ce conditii pot vinde produse handmade fara a fi in ilegalitate? se poate face acest lucru fara a fi PFA sau AF sau ... (vezi toată discuția)
Cod caen cosmetica canina Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Doresc sa stiu care este codul caen potrivit pentru activitatea de cosmetica canina. Eu am identificat 9609 - Alte activitati de servicii ... (vezi toată discuția)