avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Scopuri permise pt. mecenat pers. fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Scopuri permise pt. mecenat pers. fizica

Un angajat al firmei unde lucrez a decedat, iar situatia familiei lui este foarte grea. Administratorul firmei ar dori sa ajute familia cu o suma de bani, dar cnf. Legii 32/1994 privind sponsorizarea, actele de mecenat se pot face doar pentru domeniile cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific (cel putin asa inteleg eu) la pers. fizice. Incalc legea sponsorizarii daca fac un contract de mecenat autentic cu sotia decedatului? Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 19:45, 27 Decembrie 2010
Va pot sugera sa va ganditi la un ajutor in temeiul :
art 21
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
c) cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare. Intră sub incidenţa acestei limite, cu prioritate, ajutoarele pentru naştere, ajutoarele pentru înmormântare, ajutoarele pentru boli grave sau incurabile şi protezele, ....

Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate sponsorizare NIKOSBI NIKOSBI este o chelt. deductibila -si pana la ce limita- sponsorizarea facuta de o pers. juridica ptr. o pers. fizica? am inteles ca nu mai este deductibila de anul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile limitat ginnyy ginnyy Pot incadra la cheltuieli sociale (deductubile limitat) - ajutor pt boala grava acordat salariatului pt sotia (tratament cancer pt sotie)? sau aceste ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare directa sportiv nracolta nracolta Din cate am inteles din legea sponsorizarii, poate fi sponsorizata \"[i][b]d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul ... (vezi toată discuția)